Česnekovo-zázvorová marináda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžička česnek rozetřený nebo nastrouhaný
    • 3
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 4
      lžíce sojová omáčka 3 -
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce smícháme nastrouhaný zázvor, česnek, sojovou omáčku a olej. Plátky vepřového masa (krkovice, bok, plec) nebo naporcované kuře či králík, případně kuřecí stehenní řízky, paličky, křídla potřeme marinádou, naskládáme do misky, zaklopíme a necháme přes noc marinovat v chladnu. Takto připravené maso pak pečeme, smažíme nebo grilujeme.
2
Sůl není třeba nebo jen velmi málo, jelikož sojová omáčka je slaná dost.

Komentáře k receptu

  • Kikina13
    Kikina13 |

    18. 6. 2016 21:11

    Bezva marináda, právě jsem ji udělala podruhé.

  • Kika
    Kika |

    15. 4. 2015 17:53

    Zkoušela jsem nakrájené prsa i kuřecí nožičky a obojí bylo moc dobré :))

  • Anonymous
    Anonymous |

    1. 2. 2015 20:15

    fuduhgdedv

  • Anonymous
    Anonymous |

    1. 2. 2015 20:15

    no fuj