Žarkoje II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
90 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová játra lze nahradit i hověžím masem
    • 0,5
      kg mrkev
    • 1
      kg brambory
    • zakysaná smetana nebo smetanový jogurt
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Srdce důkladně očistíme a nakrájíme na malé kostky. Okořeníme, osolíme, podlijeme a dusíme do změknutí (nejlépe je tento pokrm připravovat v tlakovém hrnci). Po změknutí přídáme na kostičky nakrájenou mrkev a opět dusíme do změknutí. Na závěr přidáme na větší kostky nakrájené brambory a necháme vařit do té doby, než jsou brambory napůl rozvařené.
2
Vyjmeme bobkový list a servírujeme na hluboký talíř. Přidáme lžíci zakysané smetany a zlehka zamícháme.
3
Po přečtení receptu jsem neměl mnoho důvěry a vyzkoušel omezené množství. Skutečnost ovšem předčila všechna očekávání.

Komentáře k receptu

  • george Fhaf
    george Fhaf |

    28. 2. 2008 10:17

    Vyzkoušel jsem a nemá to chybu. Dávám jedničku. Jednoduché a velmi chutné.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    15. 2. 2008 14:26

    tak si asi přítí týden pofrčím pro srdce .... moc zajímavý a pěkný receptík :-)))

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    15. 2. 2008 11:29

    Připadá mi to podobné jako recept na pajšl, akorát ty brambory jsou tam navíc. Vyzkouším, vypadá to slibně.