Autor:

Zapečený platýs

Snadné
Ingredience
Platýs
(Filety)
4 ks
Sůl 1 špetka
Máslo 100 g
Žampiony 250 g
Šalotka 1 ks
Posekané bylinky 1 lžíce
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Smetana 250 ml
Žloutek 2 ks
Citronová šťáva
(Citron)
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Omytou rybu osolíme a opečeme na másle. Udržujeme v teple. Na plátky nakrájené žampiony také opečeme na másle. Nadrobno pokrájenou šalotku smícháme s bylinkami a hořčicí. Za stálého míchání ohřejeme smetanu, žloutky, bylinkovou směs, ale nevaříme. Vmícháme zbytek másla. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 250 °C. Do vymazané zapékací formy vložíme platýse, posypeme žampiony, zalijeme bylinkovou smetanou a zapékáme asi 5 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Zapečený platýs

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web