Autor:

Pečený platýs s cibulkou

Střední
Ingredience
Okurka salátová 1/2 ks
Vinný ocet 2 lžíce
Cibule 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 2 špetka
Cukr 1 špetka
Olivový olej 4 lžíce
Kopr 1 svazek
Platýs 2 ks
Citronová šťáva 2 lžíce
Slanina 50 g
Hladká mouka  
Pórek 2 ks
Rajčata 2 ks
Citron 1 ks
Pečený platýs s cibulkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Ocet ochutíme solí, cukrem, bílým pepřem a zašleháme do něj vidličkou 2 lžíce oleje. Kopr opereme, necháme okapat a najemno nakrájíme. Plátky okurky, cibuli a kopr zalijeme dresinkem a necháme v chladu uležet.

Platýse omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a lehce obalíme v hladké mouce. Zbytek oleje zahřejeme v pánvi a ryby v něm po každé straně 6-8 minut dorůžova opékáme.

Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, omyjeme a necháme okapat. Horní polovinu natě nakrájíme na proužky, zbytek ponecháme vcelku. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, omytý citron na plátky. Slaninu opečeme přidáme cibulky, mírně podlijeme trochou vařící vody a 4 minuty dusíme. Přidáme rajčata a plátky citronu a ještě asi 4 minuty podusíme. Potom podle chuti osolíme a posypeme čerstvým hrubě mletým pepřem. Podáváme s pečivem a okurkovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Pečený platýs s cibulkou

Komentáře

  1. vikes   20.06.2015 | 10:57 | reagovat |

    hlavně jsem nepochopil, co je na něm pečeného??

  2. davyxx   22.09.2012 | 13:18 | reagovat |

    Zajímalo by mě, zda ten kdo sem dal ten recept při zápisu ingrediencí četl recept pod nimi. V ingrediencích je pórek, mají být jarní cibulky, pak je tam citronová šťáva, ale dole se už nepíše co s ní. No po zapojení kreativity jsem vykouzlil výborné jídlo. :-|

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web