Pečený platýs s cibulkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks okurka salátová
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka cukr
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      svazek kopr
    • 2
      ks platýs
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 50
      g slanina
    • hladká mouka
    • 2
      ks pórek
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Ocet ochutíme solí, cukrem, bílým pepřem a zašleháme do něj vidličkou 2 lžíce oleje. Kopr opereme, necháme okapat a najemno nakrájíme. Plátky okurky, cibuli a kopr zalijeme dresinkem a necháme v chladu uležet.
2
Platýse omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a lehce obalíme v hladké mouce. Zbytek oleje zahřejeme v pánvi a ryby v něm po každé straně 6-8 minut dorůžova opékáme.
3
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, omyjeme a necháme okapat. Horní polovinu natě nakrájíme na proužky, zbytek ponecháme vcelku. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, omytý citron na plátky. Slaninu opečeme přidáme cibulky, mírně podlijeme trochou vařící vody a 4 minuty dusíme. Přidáme rajčata a plátky citronu a ještě asi 4 minuty podusíme. Potom podle chuti osolíme a posypeme čerstvým hrubě mletým pepřem. Podáváme s pečivem a okurkovým salátem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • vikes
    vikes |

    20. 6. 2015 10:57

    hlavně jsem nepochopil, co je na něm pečeného??

  • davyxx
    davyxx |

    22. 9. 2012 13:18

    Zajímalo by mě, zda ten kdo sem dal ten recept při zápisu ingrediencí četl recept pod nimi. V ingrediencích je pórek, mají být jarní cibulky, pak je tam citronová šťáva, ale dole se už nepíše co s ní. No po zapojení kreativity jsem vykouzlil výborné jídlo. :-|