Autor:

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré

35 minut PT0H35M
Střední
Porce: 2
Ingredience
Losos bez kůže 300 g
Listové těsto
chlazené, vyválené, stočené
1 balení
Snítka tymiánu 4 ks
Sůl  
Rozšlehané vejce 1 ks
Cibule
menší
1 ks
Česnek
podle chuti
2 stroužek
Drůbeží vývar 2 dl
Cuketa
spíš menší, velká má spoustu semínek
200 g
Polníček 2 hrst
Cherry rajčátka 10 ks
Extra panenský olivový olej 3 lžíce
Med 1 lžička
Červený vinný ocet 1 lžíce
Pepř celý
čerstvě namletý
4 ks
Pepř mletý
bílý
2 špetka
Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zdravě i chutně

Nejdříve si uděláme pyré, a to tak, že v menším rendlíku orestujeme na dvou lžících olivového oleje nahrubo nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme nakrájený česnek na plátky (česnek se nesmí spálit, zhořkne) a potom cuketu nakrájenou na kostky zhruba 1×1 cm, a vše chvíli restujeme. Asi po dvou minutkách přidáme vývar, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

Troubu si předehřejeme na 200°C.

Mezitím lososa rozpůlíme (150 g), osušíme, osolíme, opepříme bílým pepřem a ze dvou stran dáme na každého dvě snítky tymiánu. Listové těsto roztáhneme na stůl tak, aby byly kratší strany napravo a nalevo, (necháme si i původní pečící papír) a svisle ho rozkrojíme. Lososa položíme svisle doprostřed, těstem ho zabalíme zprava i zleva, konce buď přehneme nebo odkrojíme, otočíme ho spojem dolů a ze zbylého těsta můžeme nahoru udělat libovolnou ozdobu. Dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem, důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a jemně osolíme. Celé to dáme do rozpálené trouby a pečeme 15 minut.

Cuketa se nám dodusila (nesmí tam být moc tekutiny, jinak pyré bude moc řídké), odstavíme a řádně rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvým pepřem.

Připravíme si zálivku na salát, a to tak, že do mísy dáme lžíci olivového oleje, lžíci červeného vinného octa, lžíčku medu, sůl, trošku pepře a vše důkladně promícháme. Dále do mísy dáme dvě hrsti polníčku a přepůlená cherry rajčátka, lehce promícháme a můžeme podávat. Nejdříve pyré, na něj rozpůlený losos a nakonec salátek.

Přeju dobré chutnání.

Závěrem bych chtěl říct, že všechny mé recepty vypadají svým písemným obsahem těžké a složité, ale píšu je tak proto, aby je pochopil skutečně každý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web