Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
35 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Kubajs83

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g losos bez kůže
    • 1
      balení listové těsto chlazené, vyválené, stočené
    • 4
      ks snítka tymiánu
    • sůl
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      stroužek česnek podle chuti
    • 2
      dl drůbeží vývar
    • 200
      g cuketa spíš menší, velká má spoustu semínek
    • 2
      hrst polníček
    • 10
      ks cherry rajčátka
    • 3
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      lžička med
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 4
      ks pepř celý čerstvě namletý
    • 2
      špetka pepř mletý bílý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si uděláme pyré, a to tak, že v menším rendlíku orestujeme na dvou lžících olivového oleje nahrubo nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme nakrájený česnek na plátky (česnek se nesmí spálit, zhořkne) a potom cuketu nakrájenou na kostky zhruba 1x1 cm, a vše chvíli restujeme. Asi po dvou minutkách přidáme vývar, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
2
Troubu si předehřejeme na 200°C.
3
Mezitím lososa rozpůlíme (150 g), osušíme, osolíme, opepříme bílým pepřem a ze dvou stran dáme na každého dvě snítky tymiánu. Listové těsto roztáhneme na stůl tak, aby byly kratší strany napravo a nalevo, (necháme si i původní pečící papír) a svisle ho rozkrojíme. Lososa položíme svisle doprostřed, těstem ho zabalíme zprava i zleva, konce buď přehneme nebo odkrojíme, otočíme ho spojem dolů a ze zbylého těsta můžeme nahoru udělat libovolnou ozdobu. Dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem, důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a jemně osolíme. Celé to dáme do rozpálené trouby a pečeme 15 minut.
4
Cuketa se nám dodusila (nesmí tam být moc tekutiny, jinak pyré bude moc řídké), odstavíme a řádně rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvým pepřem.
5
Připravíme si zálivku na salát, a to tak, že do mísy dáme lžíci olivového oleje, lžíci červeného vinného octa, lžíčku medu, sůl, trošku pepře a vše důkladně promícháme. Dále do mísy dáme dvě hrsti polníčku a přepůlená cherry rajčátka, lehce promícháme a můžeme podávat. Nejdříve pyré, na něj rozpůlený losos a nakonec salátek.
6
Přeju dobré chutnání.
7
//Závěrem bych chtěl říct, že všechny mé recepty vypadají svým písemným obsahem těžké a složité, ale píšu je tak proto, aby je pochopil skutečně každý.//
Zařazení: Maso Zdravě i chutně

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.