Autor:

Zapečené nové brambory

50 minut PT0H50M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory nové 700 g
Česnek 1 stroužek
Červená cibule 2 ks
Smetana ke šlehání 200 g
Parmazán 150 g
Oregáno
čerstvé
1 svazek
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
na dochucení
 
Zapečené nové brambory

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory pečlivě omyjte a nakrouhejte na co nejtenčí plátky. Česnek a cibuli oloupejte, cibuli nakrájejte na kroužky. Plátky brambor rozložte do zapékací formy nebo menších formiček tak, aby se trochu překrývaly. Česnek prolisujte do smetany, tu osolte a opepřete a zalijte jí brambory. Nahoru rozložte cibulové kroužky. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut dozlatova.
Posypte nastrouhaným parmazánem a nechte ho ještě v troubě roztavit. Před podáváním posypte zapečené brambory lístky oregana.

Náš tip: Elegantně zapečené brambory poslouží nejen jako hlavní jídlo, ale také jako příloha.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Špagety s uzenou krůtí šunkou a hráškem Podlehněte kouzlu hrášku a vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Zapečené nové brambory

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web