Autor:

Vrstvený moučník s marcipánem

Střední
Ingredience
Listové těsto 250 g
Pistácie
mleté
125 g
Marcipánová hmota 150 g
Smetana 200 ml
Mandlový krokant 70 g
Moučkový cukr
na posypání
 
Vrstvený moučník s marcipánem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Plátky těsta oddělíme a necháme rozmrazit. Dotenka je vyválíme a rozkrájíme na čtverce 10×10 cm. Plech vyložíme papírem na pečení a v předehřáté troubě na 180 °C čtverce pečeme 12 minut. Necháme vychladnout. Smícháme pistácie, marcipán, cukr a 2 lžíce smetany. Vypracujeme těsto. Na vále z něj vyválíme tenký plát. Čtverce listového těsta prokládáme s marcipánovými, které sypeme krokantem. Spodní a vrchní díl musí tvořit listové těsto. Zbylou smetanu dotuha ušleháme a naplníme jí zdobící sáček. Každý čtverec ozdobíme šlehačkovou pusinkou a posypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Vrstvený moučník s marcipánem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web