Autor:

Vrstvený moučník s marcipánem

Střední
Ingredience
Listové těsto 250 g
Pistácie
mleté
125 g
Marcipánová hmota 150 g
Smetana 200 ml
Mandlový krokant 70 g
Moučkový cukr
na posypání
 
Vrstvený moučník s marcipánem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Plátky těsta oddělíme a necháme rozmrazit. Dotenka je vyválíme a rozkrájíme na čtverce 10×10 cm. Plech vyložíme papírem na pečení a v předehřáté troubě na 180 °C čtverce pečeme 12 minut. Necháme vychladnout. Smícháme pistácie, marcipán, cukr a 2 lžíce smetany. Vypracujeme těsto. Na vále z něj vyválíme tenký plát. Čtverce listového těsta prokládáme s marcipánovými, které sypeme krokantem. Spodní a vrchní díl musí tvořit listové těsto. Zbylou smetanu dotuha ušleháme a naplníme jí zdobící sáček. Každý čtverec ozdobíme šlehačkovou pusinkou a posypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Vrstvený moučník s marcipánem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web