Sekaná podle Itala

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 45
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks rohlík
    • 1
      šálek mléko
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g mortadela nebo šunkový salám
    • 1
      lžíce houby žampiony - pokrájené
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička majoránka
    • sůl
    • 20
      plátek anglická slanina 15-20, na obložení formy na srnčí hřbet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a mortadely, vajec, majoránky, soli, pepře, hub a petrželky vymícháme směs. Tu vmačkáme do vyložené formy a zakryjeme slaninou.
2
Pečeme při 160 stupních 30 minut, pak asi 20 minut na 200 stupňů dopečeme kůrčičku.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renlová Iveta
    Renlová Iveta |

    21. 12. 2016 07:57

    Byla výborná. Určitě jí budu dělat častěji.

  • Maria Domanska
    Maria Domanska |

    12. 4. 2015 21:05

    Dokonala pochoutka. Doporucuji vyzkouset a zamilujete si ji jako my.

  • Šárová
    Šárová |

    4. 3. 2014 12:49

    Byla prostě skvělá! Jen doufám, že nad tou co jsem zvyklá péct, nezačnou chlapi ohrnovat nos, když jsem je tou slaninkovou tak namlsala.

  • Slávka D.
    Slávka D. |

    9. 3. 2013 20:17

    Měla jsem mletou-mix,žampiony tři malý a salám obyč šunkový.Sekaná byla skvělá,snědli jsme jí na posezení s bramborovou kaší.Děkuji

  • Zdeněk Pavlík
    Zdeněk Pavlík |

    8. 12. 2012 14:31

    Našel jsem zde jednu malou leč podstanou chybu! Je pro nás malá a zárověň tak dobrá, že bych jí spořádal sám :-D .

  • Simona Žídková
    Simona Žídková |

    16. 5. 2012 17:43

    Děkuji za nový a výborný recept na sekanou. Mortadelu jsem sehnala pouze pepřovou, byla pikantní, ale chuť sekané nezkazila.

  • Renda
    Renda |

    6. 4. 2012 14:08

    Je nejlepší, určitě zkuste a uvidíte. Já si snad pořídím dva srnčí hřbety aby jí bylo víc než na jeden oběd.

  • Majka
    Majka |

    3. 12. 2011 18:11

    <3 :-* :-P absolutně bez chybičky, byla pryč okamžitě

  • kazanka
    kazanka |

    20. 9. 2011 08:23

    Do sekané jsem dávala vepřovou šunku a žampiony ve slaném nálevu, až ted jsem zjistila, že vejce měla být dvě a já dala jen jedno. Už při pečení ohromně voněla opečenou slaninou a také tak chutnala. Stoprocentně sekanou zase brzy udělám.

  • Irča
    Irča |

    9. 8. 2011 17:44

    Děkuji za výborný recept na skvělou sváteční sekanou :-* :-) .

  • J a J
    J a J |

    10. 6. 2011 21:50

    Téměř dokonalost sama... <3 <:-)

  • pavlina prochazkova
    pavlina prochazkova |

    5. 4. 2010 03:28

    Tak tento recept musím komentovat, dělala jsem již asi před měsícem na přítelovo přání a musím říct, že výborné a to jinak nemusím sekanou z mletého masa - opravdu pochoutka, jen jsem pekla o něco déle - cca o 15 minut.