Autor:

Vrstvené jablkové řezy

Střední
Náplň
Jablka 1 kg
Měkký tvaroh 500 g
Vanilkový pudink 1 balíček
Cukr krupice 150 g
Vlašské ořechy 1 lžíce
Bílek 3 ks
Rozinky  
Ingredience
Tuk
+ na vymazaní
200 g
Moučkový cukr 130 g
Žloutek 3 ks
Bílý jogurt
2-3
3 lžíce
Polohrubá mouka 400 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Vrstvené jablkové řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Změklý tuk, cukr, žloutky, jogurt a prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné těsto. Dvě třetiny těsta vyválíme na plát a přeneseme na tukem vymazaný plech. Zbylé těsto dáme na chvilku do mrazničky. Těsto na plechu potřeme náplní a povrch posypeme nahrubo nastrouhaným vychlazeným těstem. Vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 180 °C zvolna upečeme.

Příprava náplně: jablka nahrubo nastrouháme, smícháme s tvarohem, pudinkovým práškem, cukrem, rozinkami a posekanými ořechy. Nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Lahodná dámská jízda Lahodná dámská jízda Články z

Komentáře k receptu: Vrstvené jablkové řezy

Komentáře

  1. SylvaZb   23.11.2013 | 9:48 | reagovat |

    Moc dobrý koláč. Děkuji za recept a dávám :-)

    1. SylvaZb   23.11.2013 | 9:50 | reagovat |

      Dávám 1 .Nějak se mi ztratila z hodnocení :-D

  2. haniznik   20.11.2013 | 13:47 | reagovat |

    rychlost konzumace přítelem mluví sama za sebe, jsem ráda, když mi kousek nechá:) když není tvaroh, dávám do náplně pudink...obě varianty stojí za to, vynikající:)

  3. Simča S.   10.12.2010 | 15:08 | reagovat |

    Je to výýýýbornéééééé. Upekla jsem včera a dnes se na míse krčí pár posledních kousků. Řezy jsou dost vysoké (cca 3,5 cm), protože náplně je hodně. Pekla jsem na velkém plechu, jenom příště dám do mrazničky polovinu těsa - na vyválení bude půlka stačit, na nastrouhání nahoru byla třetina trochu málo - místama mi těsto nahoru nevybylo.... Chuťově je to moc dobré, myslím, že rozležené by to bylo ještě lepší, ale toho se u nás řezy nedožijí....

  4. Simča S.   30.11.2010 | 13:46 | reagovat |

    Chtěla jsem dnes upéci, ale text začíná "změklý tuk.... " ale v ingrediencích je tuk jen na vymazání plechu - takže bohužel... :'(

    1. Tereza T   30.11.2010 | 17:12 | reagovat |

      Opraveno, díky.

  5. Naďa Lhotáková   20.01.2008 | 20:06 | reagovat |

    Byly skvělé,v práci kolegyním chutnaly.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web