Voňavá rýže

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek rýže
    • 3
      hrnek voda
    • sůl
    • olej
    • cibule
    • 10
      ks hřebíček až 15 ks

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vroucí osolené vody s olejem vsypeme propláchnutou rýži a promícháme.
2
Do oloupané celé cibule zapícháme hřebíčky (cca 10-15 ks) a vložíme ji do hrnce s rýží. Během varu několikrát rýži promícháme. Zpočátku vařím přikryté pokličkou a cca 5 minut před koncem varu odkrývám.
3
Po uvaření cibuli vyndám. Doba varu záleží na typu rýže. Nejlepší mám vyzkoušenou dlouhozrnou od Vitany v 1 kg sáčku. Nebojte se toho hřebíčku, protože rýži jen jemně provoní.
Zařazení: Přílohy Rýže

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.