Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 79x
1 1 5
Autor:

Vepřový guláš

Střední
Ingredience
Vepřová plec
Bez kosti
600 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Cibule
Střední
2 ks
Mletá paprika 3 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Česnek
1-2
2 stroužek
Hladká mouka 1 lžíce
Majoránka  
Vepřový guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout. Přilijeme trochu vody, přidáme utřený česnek.

Maso vyjmeme, omáčku rozšleháme. Opět přidáme maso a dusíme doměkka. Uvařený guláš dochutíme majoránkou a podáváme s houskovými knedlíky.

Jestli zvolíte jinou formu zahuštění, nechávám na vás. My máme rádi guláš takto.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 79x)
Hovězí hamburger Domácí hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Vepřový guláš

Komentáře

  1. Kuba   30.10.2014 | 16:10 | reagovat | závadný

    Ahoj,

    Víte ja na tyhle stránky docela často zabrouzdám, jelikoz u nas zena doma nevari, takze tuhle roli zastavam ja jako chlap. Na techto strankach jsem jiz nasel tucet receptu, ktere mi pomohly uvarit vyborne jidlo... Nicmene nechapu ty radoby ,,chytraky co si hraji na kritiky" a o vareni nemaji ani paru... Teorie je uznavana, praxe uznavanejsi.

    Jen co bych chtel dodat autorum, nenechte se odradit temihle s prominutim ,,hloupymi kecy" tech lidi co sem pisi a prosim postujte dal ruzne recepty.

    Vzdy se nedrzim presneho postupu ani surovin, ale beru Vase recepty jako inspiraci a k tomu tento web snad ma slouzit...

    Co se tyce receptu davam 1* a diky za nej :-) :-)

  2. Alex   24.09.2014 | 14:40 | reagovat | závadný

    Existují tisíce receptů na jedno jídlo. Jsem vyučená v oboru a neučili jsme se že se musí dávat kolik masa tolik cibule a nezahuštovali jsme bramborem. Tak si nechte tu kritiku někam jinam! Každý vaří tak jak chce a ne podle ostatních ! :-D

  3. mrkev   28.08.2014 | 12:53 | reagovat | závadný

    Ja pridavam jeste bobkovy list a nove koreni a parada.... Nej gulasek :-P <:-)

  4. Jan109   29.07.2014 | 16:45 | reagovat | závadný

    Pravý guláš sa nezahusťuje múkou. Varí sa dlhšie, aby sa pridané brambory rozvarili a tak guláš zahustili. Tie pridávame, pravdaže nie dve kilá :-) aj do pravého maďarského guláša. Tak jeden, dva kusy na drobné kocky. Z bravča sa v Maďarsku a na juhu Slovenska robí dačo podobné ako uvedené, ale gulášom to nazve len neznalec a ignorant. Je to perkelt a keď pridáte smotanu, tak sa to volá paprikáš, aj keď je v ňom paradoxne menej papriky, ako v perkelte. Možno to dakomu chutí, ale múka v guláši je hriech práve tak, ako kmín. S pozdravom z Nitry Ján

  5. Jan109   29.07.2014 | 16:33 | reagovat | závadný

    Všetko je dievčatá skvelé. až na to, že bravčový guláš je hlúposť a uvarili ste síce perfektný, ale predsa len BRAVČOVY PERKELT.

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 16 ... 21 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X