Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 75x
1 1 5
Autor:

Vepřový guláš

Středně obtížné
Ingredience
Vepřová plec
Bez kosti
600 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Cibule
Střední
2 ks
Mletá paprika 3 lžička
Sůl  
Pepř  
Kmín  
Česnek
1-2
2 stroužek
Hladká mouka 1 lžíce
Majoránka  
Vepřový guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout. Přilijeme trochu vody, přidáme utřený česnek.

Maso vyjmeme, omáčku rozšleháme. Opět přidáme maso a dusíme doměkka. Uvařený guláš dochutíme majoránkou a podáváme s houskovými knedlíky.

Jestli zvolíte jinou formu zahuštění, nechávám na vás. My máme rádi guláš takto.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 75x)
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Vepřový guláš

Komentáře

  1. Hanul   16.07.2014 | 14:37 | reagovat | závadný

    Přesně takhle ho dělám léta... Super recept a jednoduchý :-)

  2. jirka   03.05.2014 | 20:52 | reagovat | závadný

    Akorát riskujete že paprika při tom ,,restování'' poněkud zhořkne, mletá paprika nesnáší vysokou teplotu. A potom vepřový guláš a mouka? Jaká? Z lídlu, penny nebo tesca a hladká? Fuj!!!! Vepřový guláš se zahušťuje nejlépe brambory, a to do rozvaření nebo cibulí které je stejně jako masa a nechá se opéct před přidáním masa na oleji nebo slanině zezlátnout. Po vytažení masa (guláš se táhne ne dusí) je tak měkká že se mícháním sama rozmělní na kaši. Takže: paprika čerstvá a jakákoli (nikdo nemluví o tom že guláš je červená omáčka, plecko nebo krkovice, cibule a opéct do hněda, podlít vodou, česnek, majoránka atd. Táhneme dokud se maso samo nerozpadá na vlákna tzn třeba 2,5-3h.

    1. lkader   11.05.2014 | 19:57 | reagovat | závadný

      Stejně jako autor receptu (kterému děkuji, po dlouhé době jsem byla spokojená s gulášem) mám zahušťování moukou prostě nejradši.

    2. rumikpaja   18.05.2014 | 7:45 | reagovat | závadný

      ano přesně tak, pak je to úplně o něčem jiném 8-) :-)

    3. iveta   13.07.2014 | 9:09 | reagovat | závadný

      Fakt jsem vždycky dojatá, když sem nějakej rádoby chytrák chodí psát kritiky. Pochopím, když se to nepovede, nebo recept někomu nechutná, ale kritizovat postupy a suroviny? Každý dělá recept podle sebe a tohle je stránka s inspiracemi. Zahušťujeme moukou a omáčky, ať už guláš, nebo jakoukoli jinou, já osobně teda většinou vařím do měkka pod pokličkou, takže dusím. Pokud chcete poučovat, založte si blog :-D

  3. Radek   27.04.2014 | 21:04 | reagovat | závadný

    Maso vyjmeme a omáčku rozšleháme?!?! Ještě že vařím jen 4 porce :-S

  4. Wendy   23.02.2014 | 13:18 | reagovat | závadný

    Povedl se :) ... velmi dobrý recept dala jsem i trochu chilli pač ho máme rádi ,ale jinak moc dobrý děkuji vám :-) uspěla jsem u přítele :-[

  5. Gourmet57   18.02.2014 | 15:14 | reagovat | závadný

    Nevím, jestli je to receptem nebo mnou, ale guláš je výborný. A to byla moje premiéra 8-)

    Akorát jsem tam pridal ještě navíc trochu chilli. Mám rád gulášek pikantnější :-)

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 15 ... 20 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X