Autor:

Vepřový guláš

Střední
Ingredience
Vepřová plec
Bez kosti
600 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Cibule
Střední
2 ks
Mletá paprika 3 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Česnek
1-2
2 stroužek
Hladká mouka 1 lžíce
Majoránka  
Vepřový guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout. Přilijeme trochu vody, přidáme utřený česnek.

Maso vyjmeme, omáčku rozšleháme. Opět přidáme maso a dusíme doměkka. Uvařený guláš dochutíme majoránkou a podáváme s houskovými knedlíky.

Jestli zvolíte jinou formu zahuštění, nechávám na vás. My máme rádi guláš takto.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 169 x
2+
4.48 169 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 169x)
Měsíčky ze sladkých brambor Pohodová čtyřka - batáty, banány, pohanka a zázvor Články z

Komentáře k receptu: Vepřový guláš

Komentáře

  1. Bob z Brd   26.10.2016 | 10:58 | reagovat | závadný

    Maso předem obalím v mouce a potom nemusím už zahušťovat.

  2. Martin   10.09.2016 | 20:49 | reagovat | závadný

    Zaklad paradni, ja zahustuji budto malym protlakem a nebo bramborem ...., nekdo muze rici nepatri ... ale me deti to zboznuji ..., omacku nemixuji, dle meho to je zbytecny ..., zpravidla dam trochu bokem a pridam si do nej chilli nebo papricky ... pro muzskou cast rodiny :D

  3. Niky   17.08.2016 | 19:46 | reagovat | závadný

    Opravdu výborný recept, ještě jsem si ho zjednodušila, ale základ je dobrý.
    Pro ty co se učí vařit opravdu mohu jen doporučit. :-P

  4. Zlatka   23.06.2016 | 23:40 | reagovat | závadný

    Do veproveho gulase protlak ani nepatri a bobkac taky ne. Kolik cibule tolik masa je u hoveziho gulase.
    Ty hrudky se tam opravdu udelaji, Nejlepsi na zahusteni je instatntni jiska. Prodava se krasne tmava, ale i svetla. Pouzivam ji absolutne do vseho co chci zahustit.
    :-)

    1. Koza   16.09.2016 | 14:55 | reagovat | závadný

      Taky jsem ji používala - než jsem zjistila, že je z palmového oleje :-X Knorr i Vitana. Takže finito, ať žije mouka.

      1. Ivo   16.10.2016 | 22:57 | reagovat | závadný

        Z palmového oleje?! No jak si to mohli dovolit, to je neskutečné, takhle urážet lidi!

  5. MJG   15.04.2016 | 11:09 | reagovat | závadný

    Pro ty nechapave- maso vydusime tak, aby tam zbylo co nejmene tekutiny, jen tuk/jinak to udela hrudky/. A ted to vse poprasime moukou, zamichame a oprazime-maso i s moukou. Jak je to osmahle, zalijeme vodou. :-[

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 19 ... 25 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web