Autor:

Vepřový guláš

Střední
Ingredience
Vepřová plec
Bez kosti
600 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Cibule
Střední
2 ks
Mletá paprika 3 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Česnek
1-2
2 stroužek
Hladká mouka 1 lžíce
Majoránka  
Vepřový guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout. Přilijeme trochu vody, přidáme utřený česnek.

Maso vyjmeme, omáčku rozšleháme. Opět přidáme maso a dusíme doměkka. Uvařený guláš dochutíme majoránkou a podáváme s houskovými knedlíky.

Jestli zvolíte jinou formu zahuštění, nechávám na vás. My máme rádi guláš takto.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 126 x
1-
4.62 126 5 1
Barevné přílohy k pečínkám 4 recepty na výborné přílohy k pečínkám Články z

Komentáře k receptu: Vepřový guláš

Komentáře

  1. Martin   03.02.2017 | 11:36 | reagovat |

    Já osobně zahušťuji buďto bramborem, utřeným, nebo rajským protlakem ... a huláš ve vysledku nemixuji, protože si nemyslim, že to je potřeba .. i dětem to je jedno ....
    jinak recept je supr ... díky za něj

  2. Bob z Brd   26.10.2016 | 10:58 | reagovat |

    Maso předem obalím v mouce a potom nemusím už zahušťovat.

  3. Martin   10.09.2016 | 20:49 | reagovat |

    Zaklad paradni, ja zahustuji budto malym protlakem a nebo bramborem ...., nekdo muze rici nepatri ... ale me deti to zboznuji ..., omacku nemixuji, dle meho to je zbytecny ..., zpravidla dam trochu bokem a pridam si do nej chilli nebo papricky ... pro muzskou cast rodiny :D

  4. Niky   17.08.2016 | 19:46 | reagovat |

    Opravdu výborný recept, ještě jsem si ho zjednodušila, ale základ je dobrý.
    Pro ty co se učí vařit opravdu mohu jen doporučit. :-P

  5. Zlatka   23.06.2016 | 23:40 | reagovat |

    Do veproveho gulase protlak ani nepatri a bobkac taky ne. Kolik cibule tolik masa je u hoveziho gulase.
    Ty hrudky se tam opravdu udelaji, Nejlepsi na zahusteni je instatntni jiska. Prodava se krasne tmava, ale i svetla. Pouzivam ji absolutne do vseho co chci zahustit.
    :-)

    1. Koza   16.09.2016 | 14:55 | reagovat |

      Taky jsem ji používala - než jsem zjistila, že je z palmového oleje :-X Knorr i Vitana. Takže finito, ať žije mouka.

      1. Ivo   16.10.2016 | 22:57 | reagovat |

        Z palmového oleje?! No jak si to mohli dovolit, to je neskutečné, takhle urážet lidi!

      2. Milada   14.01.2017 | 16:39 | reagovat |

        I já to tak dělám, Hotová instantní jíška ať světlá nebo tmavá je snad nejhorší výrobek na našem trhu. :-$

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 19 ... 25 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web