Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 95x
1
4.81 95 Vepřový guláš 5 1
Autor:

Vepřový guláš

Střední
Ingredience
Vepřová plec
Bez kosti
600 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Cibule
Střední
2 ks
Mletá paprika 3 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Česnek
1-2
2 stroužek
Hladká mouka 1 lžíce
Majoránka  
Vepřový guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout. Přilijeme trochu vody, přidáme utřený česnek.

Maso vyjmeme, omáčku rozšleháme. Opět přidáme maso a dusíme doměkka. Uvařený guláš dochutíme majoránkou a podáváme s houskovými knedlíky.

Jestli zvolíte jinou formu zahuštění, nechávám na vás. My máme rádi guláš takto.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 95x)
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Vepřový guláš

Komentáře

  1. Zlatka   23.06.2016 | 23:40 | reagovat | závadný

    Do veproveho gulase protlak ani nepatri a bobkac taky ne. Kolik cibule tolik masa je u hoveziho gulase.
    Ty hrudky se tam opravdu udelaji, Nejlepsi na zahusteni je instatntni jiska. Prodava se krasne tmava, ale i svetla. Pouzivam ji absolutne do vseho co chci zahustit.
    :-)

  2. MJG   15.04.2016 | 11:09 | reagovat | závadný

    Pro ty nechapave- maso vydusime tak, aby tam zbylo co nejmene tekutiny, jen tuk/jinak to udela hrudky/. A ted to vse poprasime moukou, zamichame a oprazime-maso i s moukou. Jak je to osmahle, zalijeme vodou. :-[

  3. magda   08.01.2016 | 8:42 | reagovat | závadný

    Myslim si ze je to uplne jedno co tam chybi ne?chcete varit podle tohoto receptu nebo to jen komentovat!!Kazdy at jsi tam prida nebo nedava podle sveho.... ;-) tady mate zaklad na gulas a pak uz je jedno co jsi do nej nahazite :-))

  4. zuzana   19.12.2015 | 11:02 | reagovat | závadný

    Prosim Vas, co znamena zaprasime ho mukou, ktoru nechame osmahnout. Mozete prosim pisat postupy presnejsie? Ako ma podla tohto varit, clovek co to robi prvy krat. ?

    1. starhill   10.01.2016 | 12:47 | reagovat | závadný

      Autor zřejmě myslí nejprve "osmahnout" mouku (tedy buď na másle jako jíšku), nebo "nasucho" zapražit a poté zahustit omáčku.

  5. Andelka123   27.10.2015 | 13:13 | reagovat | závadný

    výborný

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 19 ... 25 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu
Ovoce při dietě: Pomoc, nebo prokletí? Víme, na co si dát pozor! Ovoce při dietě: Pomoc, nebo prokletí? Víme, na co si dát pozor!
Koho se bojíte? Ukáže to, jaké jsou vaše skryté vlastnosti Koho se bojíte? Ukáže to, jaké jsou vaše skryté vlastnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web