Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 79x
1 1 5
Autor:

Vepřový guláš

Střední
Ingredience
Vepřová plec
Bez kosti
600 g
Rostlinný olej 3 lžíce
Cibule
Střední
2 ks
Mletá paprika 3 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Česnek
1-2
2 stroužek
Hladká mouka 1 lžíce
Majoránka  
Vepřový guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout. Přilijeme trochu vody, přidáme utřený česnek.

Maso vyjmeme, omáčku rozšleháme. Opět přidáme maso a dusíme doměkka. Uvařený guláš dochutíme majoránkou a podáváme s houskovými knedlíky.

Jestli zvolíte jinou formu zahuštění, nechávám na vás. My máme rádi guláš takto.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 7
Autor: Recepty
Prohlížejících: 6
Autor: Recepty
Prohlížejících: 6
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 79x)
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Vepřový guláš

Komentáře

  1. Alex   24.09.2014 | 14:40 | reagovat | závadný

    Existují tisíce receptů na jedno jídlo. Jsem vyučená v oboru a neučili jsme se že se musí dávat kolik masa tolik cibule a nezahuštovali jsme bramborem. Tak si nechte tu kritiku někam jinam! Každý vaří tak jak chce a ne podle ostatních ! :-D

  2. mrkev   28.08.2014 | 12:53 | reagovat | závadný

    Ja pridavam jeste bobkovy list a nove koreni a parada.... Nej gulasek :-P <:-)

  3. Jan109   29.07.2014 | 16:45 | reagovat | závadný

    Pravý guláš sa nezahusťuje múkou. Varí sa dlhšie, aby sa pridané brambory rozvarili a tak guláš zahustili. Tie pridávame, pravdaže nie dve kilá :-) aj do pravého maďarského guláša. Tak jeden, dva kusy na drobné kocky. Z bravča sa v Maďarsku a na juhu Slovenska robí dačo podobné ako uvedené, ale gulášom to nazve len neznalec a ignorant. Je to perkelt a keď pridáte smotanu, tak sa to volá paprikáš, aj keď je v ňom paradoxne menej papriky, ako v perkelte. Možno to dakomu chutí, ale múka v guláši je hriech práve tak, ako kmín. S pozdravom z Nitry Ján

  4. Jan109   29.07.2014 | 16:33 | reagovat | závadný

    Všetko je dievčatá skvelé. až na to, že bravčový guláš je hlúposť a uvarili ste síce perfektný, ale predsa len BRAVČOVY PERKELT.

  5. Hanul   16.07.2014 | 14:37 | reagovat | závadný

    Přesně takhle ho dělám léta... Super recept a jednoduchý :-)

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 16 ... 21 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X