Autor:

Vepřový gulášek z kýty

80 minut PT0H80M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Vepřová kýta
samozřejmě může být i jiná část
500 g
Cibule 2 ks
Kmín  
Česnek 4 stroužek
Majoránka  
Sůl  
Pepř mletý  
Hladká mouka  
Chlebové střídky  
Sádlo
nemáme-li, nahradíme olejem
 
Mletá sladká paprika  
Vepřový gulášek z kýty

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy

Vepřové maso si nakrájíme na kostky, řádně osolíme, opepříme, zakápneme olejem , promícháme v misce a připravíme si cibuli. Nakrájíme nadrobno.

Cibulli orestujeme na sádle do zlatohněda, přidáme kmín. Určitě dávám přednost sádlu k přípravě guláše, než používat olej. Do základu přidáme maso, zprudka orestujeme a bohatě zaprášíme mletou paprikou. Podlijeme vodou a dusíme doměkka (zhruba hodinku).

Jakmile máme maso měkké, přijde na řadu gulášek dochutit již zmíněnými ingrediencemi. Zahušťuji střídky chleba, někdy s použitím jíšky. Nebo napůl.

Do guláše lze přidat i trochu chilli koření či papričky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Vepřový gulášek z kýty

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web