Autor:

Vepřový gulášek z kýty

80 minut PT0H80M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Vepřová kýta
samozřejmě může být i jiná část
500 g
Cibule 2 ks
Kmín  
Česnek 4 stroužek
Majoránka  
Sůl  
Pepř mletý  
Hladká mouka  
Chlebové střídky  
Sádlo
nemáme-li, nahradíme olejem
 
Mletá sladká paprika  
Vepřový gulášek z kýty

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy

Vepřové maso si nakrájíme na kostky, řádně osolíme, opepříme, zakápneme olejem , promícháme v misce a připravíme si cibuli. Nakrájíme nadrobno.

Cibulli orestujeme na sádle do zlatohněda, přidáme kmín. Určitě dávám přednost sádlu k přípravě guláše, než používat olej. Do základu přidáme maso, zprudka orestujeme a bohatě zaprášíme mletou paprikou. Podlijeme vodou a dusíme doměkka (zhruba hodinku).

Jakmile máme maso měkké, přijde na řadu gulášek dochutit již zmíněnými ingrediencemi. Zahušťuji střídky chleba, někdy s použitím jíšky. Nebo napůl.

Do guláše lze přidat i trochu chilli koření či papričky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Krémová houbová polévka s nočky Houbové recepty z chalupy Články z

Komentáře k receptu: Vepřový gulášek z kýty

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web