Vepřový gulášek z kýty

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
80 minut
6
porce
neuvedeno
autor: mavri.gatula

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta samozřejmě může být i jiná část
    • 2
      ks cibule
    • kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • chlebové střídky
    • sádlo nemáme-li, nahradíme olejem
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso si nakrájíme na kostky, řádně osolíme, opepříme, zakápneme olejem , promícháme v misce a připravíme si cibuli. Nakrájíme nadrobno.
2
Cibulli orestujeme na sádle do zlatohněda, přidáme kmín. Určitě dávám přednost sádlu k přípravě guláše, než používat olej. Do základu přidáme maso, zprudka orestujeme a bohatě zaprášíme mletou paprikou. Podlijeme vodou a dusíme doměkka (zhruba hodinku).
3
Jakmile máme maso měkké, přijde na řadu gulášek dochutit již zmíněnými ingrediencemi. Zahušťuji střídky chleba, někdy s použitím jíšky. Nebo napůl.
4
Do guláše lze přidat i trochu chilli koření či papričky.
Zařazení: Maso Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.