Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřová plec
    • 250
      g husí játra nebo kuřecí,kachní...
    • 120
      g cibule
    • 20
      g česnek
    • kmín
    • 20
      g mletá paprika
    • 1
      špetka majoránka
    • 50
      g rajský protlak
    • 30
      g hladká mouka
    • 500
      ml vývar
    • sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme kousky masa, mícháme a restujeme, ke konci orestujeme i papriku s protlakem a přilijeme vývar. Přivedeme k varu, dusíme téměř doměkka, pak přidáme pokrájená játra a dodusíme. Připravíme si tmavší jíšku z mouky a sádla, kterou guláš zahustíme, dochutíme solí, pepřem, česnekem, kmínem, majoránkou. Necháme ještě na mírném ohni provařit. Podáváme v malém vydlabaném bochníčku chleba. Chléb nasákne voňavou a lahodnou šťávou a stane se ideální přílohou.
2
* Použít můžeme i celozrnné bulky, kulaté dalamánky... .
3
* Použít můžeme i kuřecí či kachní játra. Pokud chceme vepřová játra, orestujeme je hned na začátku s masem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Harcová
    Harcová |

    8. 2. 2014 19:37

    Guláš byl výborný, děkuji.

  • Marcela Pízová
    Marcela Pízová |

    7. 12. 2012 09:38

    Výborná změna! Játra daly guláši neopakovatelnou chuť, určitě doporučuji :-P .

  • Jetenská
    Jetenská |

    2. 3. 2012 13:05

    Játra jsem přidala králičí z darovaného králíka, nevěděla jsem co s nima. Guláš byl výborný ikdyž nebyl v chlebu, ale vedle něj.

  • Gastronome
    Gastronome |

    29. 5. 2011 16:26

    Excellent goulash!!!

  • Honza
    Honza |

    27. 4. 2011 19:06

    To byl nářez! I ženský se olizovaly :-D 8-) !

  • Tom
    Tom |

    3. 12. 2010 23:29

    Zajimalo by me, jak ten gulas potom chutna, kdyz davate maso az do vody. Vzdyt i zacek prvniho rocniku kucharskeho uciliste vi, ze, maso, se musi nejprve osmazit s cibuli, aby se zatahlo a dostalo tu spravnou gulasovou chut :-D