Autor:

Vepřové ledvinky dušené.

Snadné
Ingredience
Vepřové ledvinky 6 ks
Cibule 1 ks
Slanina 100 g
Drcený kmín  
Pepř mletý  
Sůl  
Hladká mouka 40 g
Majoránka  
Kapary 1 lžička
Mléko  
Česnek 1 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Ledvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit, nejlépe přes noc v chladničce. Poté je dobře propereme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Do kastrolu dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kterou dáme zpěnit cibuli. Pak přidáme ledvinky a vydusíme je až na tuk. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme drcený kmín a pepř. Dusíme do měkka cca 3/4 hodiny. Dochutíme utřeným česnekem, kapary a nakonec přidáme drcenou majoránku.<BR>Jako příloha se podává bílé pečivo, chléb nebo dušená rýže.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.75 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 5x)
Dušené kapustičky Co dát v lednu na stůl? Články z

Komentáře k receptu: Vepřové ledvinky dušené.

Komentáře

  1. ČernáLuna   30.03.2015 | 19:18 | reagovat | závadný

    Dusit 45 minut je nesmysl.

  2. TS   30.07.2011 | 17:53 | reagovat | závadný

    velmi mi to primelo nas rodinny zpusob upravy, ja vynechavam kapary a majoranku,aby zustala chut ledvinek a kdo nemusi zasustovat vse moukou, muze nastrouhat uvareny brambor..
    dusil jsem po doliti vody asi 15min...
    Ledvinky jsou lahudka! :-)
    TS

  3. František Pazdera   01.04.2009 | 19:02 | reagovat | závadný

    Celé roky jsem připravoval dušené ledvinky krájené na výše zmíněné tenké plátky. Pak je jednou vařila manželka a v podstatě udělala chybu - nakrájela je na kostičky asi 1-2 cm. Bylo to ale výborné a od té doby to tak děláme stále. Ledvinky jsou pružnější na skus, chutnější než vydušené plátky. Zkuste to...!

  4. Ivana Přikrylová   31.03.2009 | 14:18 | reagovat | závadný

    Trochu mě zaráží doba přípravy 3/4 hodiny. Já když připravuju ledvinky tak je to otázka pár minut. Když se dlouho upravují, tak jsou tvrdé, stejně jako játra.

    1. slowik   02.09.2012 | 12:52 | reagovat | závadný

      Jsou tvrdé,protože nedáváte sůl nakonec!!! :-D

      1. micerm   06.11.2012 | 16:03 | reagovat | závadný

        Souhlasím s paní Přikrylovou, že je to otázka několika minut. Kdyby nedala sůl nakonec, tak nebudou ledvinky měkké nikdy! :-( Pravda je, že dlouhým vařením ledvinky po prvotním změknutrí ztvrdnou, bez ohledu na osolení. =-O.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web