Vepřové ledvinky dušené.

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vepřové ledvinky
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g slanina
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • 40
      g hladká mouka
    • majoránka
    • 1
      lžička kapary
    • mléko
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ledvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit, nejlépe přes noc v chladničce. Poté je dobře propereme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Do kastrolu dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kterou dáme zpěnit cibuli. Pak přidáme ledvinky a vydusíme je až na tuk. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme drcený kmín a pepř. Dusíme do měkka cca 3/4 hodiny. Dochutíme utřeným česnekem, kapary a nakonec přidáme drcenou majoránku.<BR>Jako příloha se podává bílé pečivo, chléb nebo dušená rýže.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    30. 3. 2015 19:18

    Dusit 45 minut je nesmysl.

  • micerm
    micerm |

    6. 11. 2012 16:03

    Souhlasím s paní Přikrylovou, že je to otázka několika minut. Kdyby nedala sůl nakonec, tak nebudou ledvinky měkké nikdy! :-( Pravda je, že dlouhým vařením ledvinky po prvotním změknutrí ztvrdnou, bez ohledu na osolení. =-O.

  • slowik
    slowik |

    2. 9. 2012 12:52

    Jsou tvrdé,protože nedáváte sůl nakonec!!! :-D

  • TS
    TS |

    30. 7. 2011 17:53

    velmi mi to primelo nas rodinny zpusob upravy, ja vynechavam kapary a majoranku,aby zustala chut ledvinek a kdo nemusi zasustovat vse moukou, muze nastrouhat uvareny brambor.. dusil jsem po doliti vody asi 15min... Ledvinky jsou lahudka! :-) TS

  • František Pazdera
    František Pazdera |

    1. 4. 2009 19:02

    Celé roky jsem připravoval dušené ledvinky krájené na výše zmíněné tenké plátky. Pak je jednou vařila manželka a v podstatě udělala chybu - nakrájela je na kostičky asi 1-2 cm. Bylo to ale výborné a od té doby to tak děláme stále. Ledvinky jsou pružnější na skus, chutnější než vydušené plátky. Zkuste to...!

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    31. 3. 2009 14:18

    Trochu mě zaráží doba přípravy 3/4 hodiny. Já když připravuju ledvinky tak je to otázka pár minut. Když se dlouho upravují, tak jsou tvrdé, stejně jako játra.