Autor:

Vepřové ledvinky dušené.

Snadné
Ingredience
Vepřové ledvinky 6 ks
Cibule 1 ks
Slanina 100 g
Drcený kmín  
Pepř mletý  
Sůl  
Hladká mouka 40 g
Majoránka  
Kapary 1 lžička
Mléko  
Česnek 1 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Ledvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit, nejlépe přes noc v chladničce. Poté je dobře propereme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Do kastrolu dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kterou dáme zpěnit cibuli. Pak přidáme ledvinky a vydusíme je až na tuk. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme drcený kmín a pepř. Dusíme do měkka cca 3/4 hodiny. Dochutíme utřeným česnekem, kapary a nakonec přidáme drcenou majoránku.<BR>Jako příloha se podává bílé pečivo, chléb nebo dušená rýže.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Plněné bramborové koule Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Vepřové ledvinky dušené.

Komentáře

  1. ČernáLuna   30.03.2015 | 19:18 | reagovat |

    Dusit 45 minut je nesmysl.

  2. TS   30.07.2011 | 17:53 | reagovat |

    velmi mi to primelo nas rodinny zpusob upravy, ja vynechavam kapary a majoranku,aby zustala chut ledvinek a kdo nemusi zasustovat vse moukou, muze nastrouhat uvareny brambor..
    dusil jsem po doliti vody asi 15min...
    Ledvinky jsou lahudka! :-)
    TS

  3. František Pazdera   01.04.2009 | 19:02 | reagovat |

    Celé roky jsem připravoval dušené ledvinky krájené na výše zmíněné tenké plátky. Pak je jednou vařila manželka a v podstatě udělala chybu - nakrájela je na kostičky asi 1-2 cm. Bylo to ale výborné a od té doby to tak děláme stále. Ledvinky jsou pružnější na skus, chutnější než vydušené plátky. Zkuste to...!

  4. Ivana Přikrylová   31.03.2009 | 14:18 | reagovat |

    Trochu mě zaráží doba přípravy 3/4 hodiny. Já když připravuju ledvinky tak je to otázka pár minut. Když se dlouho upravují, tak jsou tvrdé, stejně jako játra.

    1. slowik   02.09.2012 | 12:52 | reagovat |

      Jsou tvrdé,protože nedáváte sůl nakonec!!! :-D

      1. micerm   06.11.2012 | 16:03 | reagovat |

        Souhlasím s paní Přikrylovou, že je to otázka několika minut. Kdyby nedala sůl nakonec, tak nebudou ledvinky měkké nikdy! :-( Pravda je, že dlouhým vařením ledvinky po prvotním změknutrí ztvrdnou, bez ohledu na osolení. =-O.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web