Autor:

Velikonoční baba

Snadné
Ingredience
Uzený bůček 200 g
Uzené maso 200 g
Žemle 150 g
Máslo 80 g
Vejce 6 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Petrželová nať  
Pažitka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Máslo vymícháme se žloutky a solí, přidáme nadrobno nakrájené maso a bůček, na kostky nakrájenou žemli zvlhčenou vývarem z uzeného masa, sekané bylinky, pepř, sníh z bílků, a dobře ale jemně promícháme. Dáme do vymazaného pekáče a upečeme v troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Hamburger "smoky dish" Poctivý hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Velikonoční baba

Komentáře

  1. Pavlína Svitáková   23.03.2006 | 10:03 | reagovat | závadný

    Terezko,myslíš to dobře,ale já dělám hlavičku i pro rodinu mého bráchy a tak je jí hodně.Takže kopřiv dávám hafo a to bych se upěstovala.To bych musela dát do min.3 truhlíků.A kam s nimi,když na oknech mám sadbu paprik.Jó,je to pech.Snad nějaké budou.Přesto děkuji za tvou radu.

  2. Marie Horáková   23.03.2006 | 8:23 | reagovat | závadný

    Paní Terezko, to je dobrý nápad, ale já za sebe můžu říct, že bych kořen kopřivy nepoznala, takže mi nic jiného nezbývá, než to nechat na přírodě.Uvidíme, necháme se překvapit.

  3. Tereza Jarčušková   23.03.2006 | 7:20 | reagovat | závadný

    Ja viem, ale čo keď tohto roku je to so žihľavou horšie? Ale keby ste vonku vybrali kúsok žihľavového koreňa, to sa už dá, a strčili ho do kvetináča a dali dnu do tepla a výdatne zalievali, myslím, že do veľkej noci by ste to potrebné množstvo na babu aj mali . Skúste...

  4. Pavlína Svitáková   22.03.2006 | 13:33 | reagovat | závadný

    Je to nejen tradice,ale kopřivy pročišťují organismus.A hlavně ty jarní,jsou plné síly.Předkové věděli.....V hlavičce(nádivce)jsou také chuťově znát..-))

  5. Marie Horáková   22.03.2006 | 12:46 | reagovat | závadný

    Paní Terezko, petrželovou nať i pažitku dávám také, kopřivy beru spíš jako tradici, je to taková milá připomínka, že už je jaro.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web