Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21x
1- 1 5
Autor:

Vánoční perníčky - hned měkké

60 minut
Středně obtížné
Ingredience
Med 300 g
Cukr krupice 300 g
Máslo
(tuk)
300 g
Vejce 4 ks
Mléko 1 dl
Jedlá soda
bikarbona
2 lžička
Skořice 1 lžička
Hřebíček
rozdrcené
10 ks
Badyán
mletý
 
Anýz  
Kakao
velká
1 lžíce
Hladká mouka 800 g
Vánoční perníčky - hned měkké

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tlouštku asi 3 až 4 mm, vykrajovat různe tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem. Na potřené můžeme rozsypat drobné barevné dortové kuličky apod.
Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 21x)
Reklama
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Vánoční perníčky - hned měkké

Komentáře

  1. Zuzka   25.12.2013 | 3:23 | reagovat | závadný

    Tento recept zkousim poprve. Byla jsem prekvapena jak moc tekute bylo testo. Nebyla jsem ani schopna z nej utvorit bochanek a tak jej dala do lednice v misce. :-\

  2. Veronika P.   19.12.2013 | 13:07 | reagovat | závadný

    Perníčky jsem pekla poprvé a podle tohoto receptu se mi báječně povedly! Jsou měkké, těsto sice při zpracovávání bylo lepivé, ale po 2 dnech v lednici mělo tu správnou konzistenci a krásně se dalo vyválet! Pekla jsem v rozpálené troubě (spodní rošt+horkovzduch) na 180 stupňů asi 9 minut! Určitě doporučuji přidat více kakaa, místo jednolivých druhů koření jsem použila už rozemletou směs perníkové koření. Místo másla jsem použila heru.

    1. Elena B   23.12.2013 | 10:28 | reagovat | závadný

      Vynikajici, hned mekké. Testo lepive pri zpracovani, ale uz po 12ti hodinas jako jemna plastelina, idealni k modelovani, vykrajjovani.Pekli jsme v remosce a vysly krasne.

  3. Katka   01.12.2013 | 23:01 | reagovat | závadný

    Mám dotaz, ti kdo jste už tyto perníčky pekli na kolik stupňu a jak dlouho jste je prosím pekli???
    Dostala jsem radu, že měkké perníčky se pčou na 200°C pouze 4 minuty, tak jestli tyto se mají pect jinak nebo je to stejné,,,,???

    1. Maki   03.12.2013 | 17:31 | reagovat | závadný

      Zjistila jste? Poradite?

      1. alena   04.12.2013 | 7:13 | reagovat | závadný

        MAKI,já peču perníčky na 180 stupnů a čas 10-15 minut,jak zezlátnou.,ale po těchj 10 minutách doporučuji hlídat,každá trouba peče jinak.A samozřejmě péct na pečícím papíru

  4. Melissa La Diosa   30.11.2013 | 0:45 | reagovat | závadný

    Podle tohoto receptu už se vedu od minulého roku, perníčky byli báječné :-)
    Povedu se tak y tenhle rok! :-* MŇAM
    Už se těším na pečení perníčku :D
    A přeji Vám všem krásné a Veselé Vánoce! <:-)

    1. Maki   03.12.2013 | 17:30 | reagovat | závadný

      Neporadite jak dlouho a na jakou teplotu pect? Diky.

  5. galatea   16.12.2012 | 20:40 | reagovat | závadný

    letos peču podle tohoto receptu podruhé, perníčky byly fantastické už minulý rok a to jsem je dělala poprvé v životě (jen jsem dala výrazně více kakaa), takže na recept bych nenadávala, možná to bude rukama ;-) a taky by to chtělo zamyslet se...když nějakou dobu v pokojové teplotě zpracováváte těsto, ve kterém je 300g másla a 300g medu, tak to asi bude téct víc, než když to druhý den vytáhnete z ledničky...teda víte o tom, že máslo a med se se zvyšující teplotou rozpouští a se snižující tuhne, že jo? :-D

    1. medenka   13.11.2013 | 22:12 | reagovat | závadný

      Je dobré při tvorbě vánočního cukroví vypnout topení,práce vás zahřeje a s těstem se lépe pracuje.

1 2 3 4 5 ... 10 ... 14 ... 18 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X