Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22x
1-
4.55 22 Vánoční perníčky - hned měkké 5 1
Autor:

Vánoční perníčky - hned měkké

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Med 300 g
Cukr krupice 300 g
Máslo
(tuk)
300 g
Vejce 4 ks
Mléko 1 dl
Jedlá soda
bikarbona
2 lžička
Skořice 1 lžička
Hřebíček
rozdrcené
10 ks
Badyán
mletý
 
Anýz  
Kakao
velká
1 lžíce
Hladká mouka 800 g
Vánoční perníčky - hned měkké

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tlouštku asi 3 až 4 mm, vykrajovat různe tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem. Na potřené můžeme rozsypat drobné barevné dortové kuličky apod.
Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 22x)
Reklama
Mák Makové variace - už jste ochutnali makovou zmrzlinu? Články z

Komentáře k receptu: Vánoční perníčky - hned měkké

Komentáře

  1. Nicol   17.12.2015 | 0:43 | reagovat | závadný

    Absolutně úžasné! Nejlepší! Budu dělat od teď každé Vánoce!!! Vyděsila mě konzistence těsta, také jsem přidávala mouku cca. 600g navíc, ale ve finiále to stojí za to. Tak nadýchané a skvělá měkkounké. Doba ečení je opravdu 13min. Moc děkuji!

  2. Pavlína   15.12.2015 | 14:54 | reagovat | závadný

    Nechápu vás.. Nedávno jsem je dělala a už se chystám na druhou várku. Všem moc chutnaly a těsto se mi ani trochu nelepilo - akorát. Děkuji za skvělý recept! :-)

  3. Katka   21.11.2015 | 23:15 | reagovat | závadný

    Dělala jsem těsto poprvé, místo 4 vajec jsem dala 3 a nedělala jsem sníh, koření jsem si koupila již namíchané a dala jsem 4 kávové lžičky, mouky celkem bylo asi 90 -100 dkg. Najedříve jsem zadělávala v míse vařečkou pak hnětačem a nakonec na vále a šlo to dobře, kejda z toho nebyla, bylo krásné jemné do roky krásně voní a i chutná. ( syrové) Teď odpočívá v lednici. Já mohu doporučit. :-)

  4. Vera Palatova   20.12.2014 | 12:41 | reagovat | závadný

    Dnes jsem dělala těsto poprvé je hrozně řidké asi s toho nic nebude nemám na to nervy lepí se mi to na ruce a to jsem dala už víc moky :-D

  5. MJG   08.12.2014 | 11:47 | reagovat | závadný

    jJa bych radila nedavat tam to mleko, delam podobny recept a zadne mleko tam nedavam.

1 2 3 4 ... 6 ... 10 ... 15 ... 19 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web