Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21x
1- 1 5
Autor:

Vánoční perníčky - hned měkké

60 minut
Střední
Ingredience
Med 300 g
Cukr krupice 300 g
Máslo
(tuk)
300 g
Vejce 4 ks
Mléko 1 dl
Jedlá soda
bikarbona
2 lžička
Skořice 1 lžička
Hřebíček
rozdrcené
10 ks
Badyán
mletý
 
Anýz  
Kakao
velká
1 lžíce
Hladká mouka 800 g
Vánoční perníčky - hned měkké

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tlouštku asi 3 až 4 mm, vykrajovat různe tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem. Na potřené můžeme rozsypat drobné barevné dortové kuličky apod.
Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 21x)
Reklama
Cukroví nejen od sousedů Články z

Komentáře k receptu: Vánoční perníčky - hned měkké

Komentáře

  1. MJG   08.12.2014 | 11:47 | reagovat | závadný

    jJa bych radila nedavat tam to mleko, delam podobny recept a zadne mleko tam nedavam.

  2. Honza   04.12.2014 | 16:56 | reagovat | závadný

    Ahoj všem.
    Perníky dělám již podruhé - minulý rok taktéž. Upřímně bych se k nim nevracel, ale chuť je opravdu asi nejlepší ze všech receptů. Má to ale malé ALE.
    Už minulý rok byl problém s těstem - těsto je opravdu "vazelína". Popral jsem s tím tak, že jsem místo 800g celkově spotřeboval 2kg mouky. ANO 2kg mouky - a to pod těsto, na těsto a na minutové prášení moukou.
    Nezabírá ani 24-48h lednice a mráz. Těsto prostě "teče".
    Proto vím, že mě dnes čekal uplně ten samý problém, ta chuť ale je opravdu skvělá, tak jsem si řekl, že to prostě přežiju.
    Chyba lávky.
    Opět ten samý scénář, těsto je opravdu moc mazlavé - dle mého názoru moc medu se sněhem z vajec dohromady.
    Nicméně, udělal jsem jeden plech - vše v pořádku, ale perníky jsem 42minut oprašoval z mouky metličkou.
    Proč? Abyste mohli vykrajovat, tak pod těsto dáte "tunu" mouky a to samé i nahoru, abyste mohli válet. Jiná cesta bohužel neexistuje. No a za výsledek to má to, že perníky jsou celé od mouky a musí se "oprašovat".
    Vydržel jsem jeden plech, jak už jsem avizoval a zbytek těsta jsem prostě vyhodil.

    Zkusím udělat ten samý recept, ale v jiném poměru surovin a dám vám echo, protože ta chuť - je opravdu výborná. Jen si myslím, že to těsto je zvláštní.

    Takže sumasumárum:
    Nejsem žádný laik, umím péct i vařit, ale tohle je vážně "vopruz".
    Lepidlovému efektu předejdete pouze velkým množstvím mouky a to není moc fajn.
    Chuť za jedna, recept za 3 a zpracování - nemám hodnocení :))))

    Tak veselé Vánoce.

  3. Míša007   12.10.2014 | 15:23 | reagovat | závadný

    Ahojte tenhle rok budu dělat perníčky poprvé :-D :-D tak se chci zeptat když tam dávám perníkové koření tak co všechno nahrazuji ??? :-)) :-)) a jestli někdo dělal na poloviční dávku tak prosím o radu kolik se tam do té poloviční dávky dává ??, =-O =-O jinak předem za odpověď děkuji :-) :-)

1 2 3 4 ... 6 ... 10 ... 15 ... 19 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X