Autor:

Valašské frgály

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Hrubá mouka 200 g
Cukr krupice 120 g
Margarín 120 g
Droždí 30 g
Žloutek 2 ks
Mléko 2 dl
Sůl  
Náplň
Hlávkové zelí 400 g
Rozinky 100 g
Skořice 1 lžíce
Sůl  
Drobenka
Máslo 100 g
Hrubá mouka 100 g
Moučkový cukr 100 g
Hnědý rum 4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je rozpustit. Vymícháme hladké vláčné těsto, které necháme nakynout asi 30 minut přikryté. Těsto rozdělíme na 4-5 dílů na lehce vymazaný rovný plech. Rukama potřenýma kapkou oleje vytvarujeme kruh stejnoměrně silný, potřeme náplní (krájené spařené zelí a rozinky s kořením), posypeme drobenkou, pokapeme rumem a pečeme v horké troubě po krátkém nakynutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Fazole, čočka a hrách jsou opravdový energetický zázrak. Nechybějí vám luštěniny? Články z

Komentáře k receptu: Valašské frgály

Komentáře

  1. nnln   13.05.2011 | 20:36 | reagovat | závadný

    Znám pod názvem zelňáky, nikdy jsem nepekla, ale jedla už několikrát u kamarádovy babičky na Valachách. Zní to sice zvláštně, zelí na frgál, ale jsou výborné! a když jsem jedla poprvé, asi bych ani nepoznala, že jsou se zelím. A myslím, že to zelí bylo strouhané.

  2. J.   11.12.2010 | 13:48 | reagovat | závadný

    Zelí je potřeba podusit az v nem nebude voda,nechat vychladnout a teprve pak dát na frgál :-)

  3. elen   08.11.2010 | 17:31 | reagovat | závadný

    Můžete mi prosím napsat někdo, kdo má zkušenosti se zelnou nádivkou, jak ji udělat? Měla jsem to nakrájeno na čtverečky, podušené s trochou másla a vody, skočicí a trochou cukru a není to ono. Chce to pokrájet na jemné nudličky snad? Nebo úplně rozsekat? Kolik dát cukru? :-( :-)

  4. S.Tymova   06.11.2010 | 13:23 | reagovat | závadný

    MŇAM!

  5. wendy   03.09.2005 | 10:28 | reagovat | závadný

    Děkuji moc, Martino!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web