Autor:

Utopenci z Pravětic

Střední
Ingredience
Špekáček  
Cibule  
Česnek  
Hořčice kremžská  
Med  
Chilli  
Pepř mletý  
Masox  
Bobkový list  
Ocet  
Balzamikový ocet  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Na dno zavařovací sklenice 0,7 l dáme lžičku kremžské hořčice, lžičku medu, 1/4 hovězího bujónu, bobkový list, pepř, chilli, stroužek česneku a střídavě pokládáme vrstvu cibule s vrstvou na kolečka nakrájené špekáčky (které jsme slouply), až sklenici naplníme. Zalejeme octem do poloviny sklenice a druhou půlku dolejeme vodou.

Naplněné sklenice vložíme do přiměřeně velkého hrnce (otevřené) a asi 20 minu sterilujeme při mírném varu. Vyndáme na ručník a když nám hladina po několika minutách klesne, pomalu dolijeme až po okraj balzamikovým octem.

Poté uzavřeme víčkem, sklenici obrátíme dnem vzhůru a přikryjeme ručníkem a necháme vychladnout. Poté několikrát pořádně protřepeme a za dva tři dni můžeme konzumovat. Vynikající, nemá chybu!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 4x)
Rajčata 7 skvělých receptů na pokrmy z rajčat Články z

Komentáře k receptu: Utopenci z Pravětic

Komentáře

  1. jbedsfh sdbjsakdaj   15.10.2008 | 8:25 | reagovat | závadný

    Nepouzila jsem normalni, ale jen balsamikovy ocet a nemam co dodat... Jeste lepsi!

  2. Pavlina   14.01.2008 | 12:58 | reagovat | závadný

    Výborné!!! Děkuji

  3. Jířa   16.06.2006 | 22:29 | reagovat | závadný

    Miloši, zkusila jsem Vaše pravětické utopence - jsou výborné, jen mi vadí, že tím vařením se z nich "vypotil" tuk, který jsem sebrala, ale na cibuli zůstává nalepený...udělala jsem něco špatně, nebo to tak má být? Použila jsem špekáčky z Globusu - jsou to takové ty typické s kousky špeku...

  4. milos 111   13.06.2006 | 19:02 | reagovat | závadný

    MAJA - skladovat se mohou dlouho, ale nám nikdy dlouho nevydrželi :-) Dana - V hrnci mám sklenice skoro ponořené, když se nevejde poklička, přehodím utěrku. Když jsou dobré špekáčky, nálev trochu zrosolovatí. Také je dobré se sklenicí občas zatřepat! Dobrou chuť !!Jo, tento recept jsem "ladil" asi 10 let a tohle je výsledek.

  5. Marsí   12.06.2006 | 13:46 | reagovat | závadný

    Rozkošný to recept....:o)))...perfektní k fotbálku...to si zase šplhnu u mužíka....o)))..díky za recept pane Rozkošný...

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web