Tyčky k čaji M.D. Rettigové

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce máslo převařené
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 0,3
      l mléko
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustíme 4 lžíce převařeného másla a vlijeme do vlažného mléka. Přidáme 2 vejce, cukr a kvasnice rozetřené se solí. Všechno dobře rozkvedláme. Vlijeme do mouky a zaděláme tuhé těsto. Případně přidáme ještě trochu mouky. Těsto dáme na vál a z kousků vypracujeme asi 20 cm dlouhé tyčky silné jako palec. Dáme na vymazané plechy, potřeme vajíčkem, posypeme solí a zprudka (200-220 °C) ihned upečeme do zlatova.
2
Tyčky jsou kypré, měkké a jsou výborné jak teplé tak studené s máslem ke kávě nebo čaji. Těsto nekyne ani po zadělání ani na plechu.
3
Recept pochází z kuchařky M.D. Rettigové.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    28. 12. 2012 14:47

    Prosím o upřesnění - v ingrediencích je napsáno 1 vejce a v postupu je uvedeno - přidáme 2 cvejce. Co je tedy správně?

  • anasa
    anasa |

    5. 11. 2012 04:45

    Úžasné! část jsem posypala solí a grilovacím kořením a část cukrem a skořicí. jsou opravdu moc dobré a je to opravdu jednoduchá příprava.

  • anasa
    anasa |

    5. 11. 2012 04:45

    Úžasné! část jsem posypala solí a grilovacím kořením a část cukrem a skořicí. jsou opravdu moc dobré a je to opravdu jednoduchá příprava.

  • anasa
    anasa |

    5. 11. 2012 04:45

    Úžasné! část jsem posypala solí a grilovacím kořením a část cukrem a skořicí. jsou opravdu moc dobré a je to opravdu jednoduchá příprava.

  • coryzalia1
    coryzalia1 |

    27. 11. 2011 11:43

    Jsou dobre dekuji :-)

  • lkadlecova
    lkadlecova |

    8. 3. 2011 16:42

    Ahoj dneska jsem je upekla jsou výborné jen jsem místo soli kterou se sypají použila cukr i tak jsou výborné. Díky za výborný recept