Tymiánové hovězí se zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hovězí maso : zadní, kližka, kýta...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks mrkev - menší
    • 1
      ks petržel - středně velká
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks cibule - velká
    • 1,5
      lžička tymián sušený, cca
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • hladká mouka na zahuštění
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • vývar
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použitého druhu), osolíme, opepříme a dáme orestovat na dosklovata na oleji osmaženou cibuli. Až máme maso osmažené, přidáme krátce orestovat i rajský protlak. Podlijeme vývarem, přidáme tymián a nové koření a dusíme téměř doměkka. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší "rustikální" kousky, které přidáme k masu a vše dovaříme doměkka. Podle potřeby je-li třeba dochutíme, zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a necháme provařit.
2
Podáváme s bramborovým, houskovým nebo kynutým knedlíkem, hodí se ale i gnocchi nebo rýže.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    24. 1. 2017 15:08

    Velice dobré jídlo,moc moc děkuji. ;-) ;-) ;-)

  • Jana Kučerová
    Jana Kučerová |

    18. 10. 2016 21:01

    To nebyl normální oběd ale delikatesa. Děkuji za recept a vřele doporučuji.

  • Renata
    Renata |

    16. 11. 2014 18:51

    Ještě se mi nepovedlo uvařit hovězí maso tak, aby chutnalo tak světově jako dneska. Děkuji, doporučuji a určitě zase brzy zopakuji!!!!! :*)

  • Zlatka
    Zlatka |

    11. 4. 2014 12:53

    Naprosto skvělý guláš, vřele doporučuju vyzkoušet a zamilujete si ho taky. <3