Autor:

Tykvový kompot

Snadné
Ingredience
Tykev 1 ks
Ocet 4 lžíce
Citron 1 ks
Skořice 1 ks
Hřebíček 5 ks
Vanilkový lusk 1 ks
Cukr 500 g
Tykvový kompot

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Ovoce

Tykev nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, do které přidáme 2 lžíce octa (tykev dávám do 5l hrnce). Necháme přes noc stát a ráno zopakujeme. Odpoledne slijeme vodu, zalijeme čistou vodou, kterou odměřujeme.
Na 1 l vody přidáme k tykvi na kolečka nakrájený citron, 1 celou skořici, kterou polámeme, 5 hřebíčků a 1 vanilkový lusk. K tomu přidáme 500 g cukru. Vaříme, dokud tykev není sklovitá.
Tykev vybereme, naložíme do sklenic (i s citronem a kořením). Nálev necháme ještě 10 minut povařit a zalijeme tykev. Ihned uzavřeme, dáme do deky (dobře zabalit) a necháme do úplného vychladnutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Komentáře k receptu: Tykvový kompot

Komentáře

  1. J.Tereza   16.10.2012 | 19:26 | reagovat |

    PROSÍM POZOR !!!
    Recept je tu s chybami, upozorním na potrebu opravy, nie je to moja chyba, recept bol pôvodne v poriadku.
    Recept má byť takto :
    Tekvicu narežeme na kocky, zalejeme vodou, do ktorej pridáme 2 lyžice octu ( tekvicu dávam do 5 l hrnca ). Necháme cez noc stáť a ráno zopakujeme.
    Poobede zlejeme vodu, zalejeme čistou vodou, ktorú odmeriame. Na 1 l vody pridáme k tekvici 1 na kolieska narezaný citrón, 1 celú škoricu, ktorú polámeme, 5 klinčekov a 1 vanilkový lusk. K tomu pridáme 500 g cukru. Varíme, kým rekvica nie je uvarená do sklovita.
    Tekvicu vyberieme, naložíme do fliaš ( aj s citrónom a koreninami ) . Nálev necháme ešte 10 minút prevrieť a zalejeme tekvicu. Ihneď uzavrieme, dáme do deky ( dobre zabaliť ) a necháme do úplného vychladnutia.

    POZOR ! Kompót je z tekvice - TYKVE , nie z dyne.

    1. Kamila B.   17.10.2012 | 8:04 | reagovat |

      Dýňový kompot změněn na tykvový a předělán dle vašeho popisu.

      1. J.Tereza   20.10.2012 | 21:52 | reagovat |

        ďakujem.

  2. Zdenkokuk   16.10.2012 | 17:43 | reagovat |

    supr

  3. Lucka   18.09.2012 | 11:11 | reagovat |

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, pokud chci aby mi kompot vydržel přes zimu, musí se ještě potom zavařovat? Díky :)

    1. J.Tereza   16.10.2012 | 19:19 | reagovat |

      Tým, že dáte horúci kompót do deky, sterilizujete ho. Vydrží toľko, koľko chcete, aj 2-3 roky. Je uzavretý. Len musíte nechať v deke úplne vychladnúť, aj 2 dni v lete.

  4. jária   24.11.2011 | 23:50 | reagovat |

    Proboha proč ten ocet - pak z toho je sladkokyslý kompot připomínající okurky - fuj - hnus největšího kalibru!!!

    1. Market   20.01.2012 | 15:35 | reagovat |

      Octu se tam dává jenom troška, základ je voda ;-) a chutná to skvěle! Mohu jen doporučit :-)

    2. Katka   12.10.2012 | 17:06 | reagovat |

      Zřejmě zavařování vůbec nerozumíte, dejte se raději na plavání.

    3. J.Tereza   16.10.2012 | 19:30 | reagovat |

      Za to, že recept je napísaný chbne, nenesiem vinu. Ak by ste kompót uvarili, tak nie je sladkokyslý, hnus najväčšieho kalibru je vaše kecanie bez toho, aby ste kompót ochutnali.

  5. Renata   01.10.2011 | 19:39 | reagovat |

    Já přidávám ještě ke koření hvězdičku badyánu a je to superr :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web