Autor:

Tykvový kompot

Snadné
Ingredience
Tykev 1 ks
Ocet 4 lžíce
Citron 1 ks
Skořice 1 ks
Hřebíček 5 ks
Vanilkový lusk 1 ks
Cukr 500 g
Tykvový kompot

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Ovoce

Tykev nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, do které přidáme 2 lžíce octa (tykev dávám do 5l hrnce). Necháme přes noc stát a ráno zopakujeme. Odpoledne slijeme vodu, zalijeme čistou vodou, kterou odměřujeme.
Na 1 l vody přidáme k tykvi na kolečka nakrájený citron, 1 celou skořici, kterou polámeme, 5 hřebíčků a 1 vanilkový lusk. K tomu přidáme 500 g cukru. Vaříme, dokud tykev není sklovitá.
Tykev vybereme, naložíme do sklenic (i s citronem a kořením). Nálev necháme ještě 10 minut povařit a zalijeme tykev. Ihned uzavřeme, dáme do deky (dobře zabalit) a necháme do úplného vychladnutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Tykvový kompot

Komentáře

  1. J.Tereza   16.10.2012 | 19:26 | reagovat | závadný

    PROSÍM POZOR !!!
    Recept je tu s chybami, upozorním na potrebu opravy, nie je to moja chyba, recept bol pôvodne v poriadku.
    Recept má byť takto :
    Tekvicu narežeme na kocky, zalejeme vodou, do ktorej pridáme 2 lyžice octu ( tekvicu dávam do 5 l hrnca ). Necháme cez noc stáť a ráno zopakujeme.
    Poobede zlejeme vodu, zalejeme čistou vodou, ktorú odmeriame. Na 1 l vody pridáme k tekvici 1 na kolieska narezaný citrón, 1 celú škoricu, ktorú polámeme, 5 klinčekov a 1 vanilkový lusk. K tomu pridáme 500 g cukru. Varíme, kým rekvica nie je uvarená do sklovita.
    Tekvicu vyberieme, naložíme do fliaš ( aj s citrónom a koreninami ) . Nálev necháme ešte 10 minút prevrieť a zalejeme tekvicu. Ihneď uzavrieme, dáme do deky ( dobre zabaliť ) a necháme do úplného vychladnutia.

    POZOR ! Kompót je z tekvice - TYKVE , nie z dyne.

    1. Kamila B.   17.10.2012 | 8:04 | reagovat | závadný

      Dýňový kompot změněn na tykvový a předělán dle vašeho popisu.

      1. J.Tereza   20.10.2012 | 21:52 | reagovat | závadný

        ďakujem.

  2. Zdenkokuk   16.10.2012 | 17:43 | reagovat | závadný

    supr

  3. Lucka   18.09.2012 | 11:11 | reagovat | závadný

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, pokud chci aby mi kompot vydržel přes zimu, musí se ještě potom zavařovat? Díky :)

    1. J.Tereza   16.10.2012 | 19:19 | reagovat | závadný

      Tým, že dáte horúci kompót do deky, sterilizujete ho. Vydrží toľko, koľko chcete, aj 2-3 roky. Je uzavretý. Len musíte nechať v deke úplne vychladnúť, aj 2 dni v lete.

  4. jária   24.11.2011 | 23:50 | reagovat | závadný

    Proboha proč ten ocet - pak z toho je sladkokyslý kompot připomínající okurky - fuj - hnus největšího kalibru!!!

    1. Market   20.01.2012 | 15:35 | reagovat | závadný

      Octu se tam dává jenom troška, základ je voda ;-) a chutná to skvěle! Mohu jen doporučit :-)

    2. Katka   12.10.2012 | 17:06 | reagovat | závadný

      Zřejmě zavařování vůbec nerozumíte, dejte se raději na plavání.

    3. J.Tereza   16.10.2012 | 19:30 | reagovat | závadný

      Za to, že recept je napísaný chbne, nenesiem vinu. Ak by ste kompót uvarili, tak nie je sladkokyslý, hnus najväčšieho kalibru je vaše kecanie bez toho, aby ste kompót ochutnali.

  5. Renata   01.10.2011 | 19:39 | reagovat | závadný

    Já přidávám ještě ke koření hvězdičku badyánu a je to superr :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web