Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17x
2+ 1 5
Autor:

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Snadné
Ingredience
Měkký tvaroh
ve vaničce nebo v alobalu
250 g
Vejce
1-2
2 ks
Tuk
Hera, apod. nebo olej
100 g
Cukr 1/2 hrnek
Polohrubá mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 1 balíček
Sůl 1 špetka
Nemusí být
Hnědý rum  
Citronová kůra
nebo pomerančová
 
Citrónové aroma  
Rozinky  
Ořechy  
Skořice
...
 
Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, příp. rum, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Je-li třeba, přidat mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale přitom tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále příp. přidat rozinky apod. Těsto vlít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, péci v rozpálené troubě na 150-200 °C.

Těsto vychází pro střední nebo větší bábovkovou formu. Dobrá sama o sobě, je vláčná a chuťově docela výrazná, i když není mastná a sladká. Příjemná změna je zkusit s půl balíčkem pomerančové kůry, nebo půl lahvičky citrónového aroma. Zajímavá varianta pro milovníky skořicové vůně vznikne, když se do části těsta vmíchá cca 1-2 lžíce skořice (postup jako se dává při výrobě dvoubarevné bábovky kakao).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 17x)
Reklama
Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Recept na víkend: Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Komentáře

  1. Angelika   17.04.2014 | 20:40 | reagovat | závadný

    Dobrá. Normální bábovka, ale fajn nápad se skořicí... a super způsob jak "zlikvidovat" jeden zbytečný tvaroh. ;-)) P. S.: Nechápu některé komentáře. Jak moc mlíka? A jakej bílkovej sníh? Nic takového tady není. Dělala jsem přesně podle návodu, teda pekla na 180° tři čtvrtě hodiny a je dobrá, i když se mi těsto zdálo dost tuhé. S dovolením recept ocituji na vlastních stránkách - s uvedením odkazu...

  2. Nikus   29.01.2014 | 21:14 | reagovat | závadný

    Babovka super do mouky jsem pridala trochu solamylu a babovka je suprova :-)

  3. alik17   12.01.2014 | 17:36 | reagovat | závadný

    Dnes jsem pekla dvě bábovky, jednu banánovou a tady tu tvarohovou, i ta je moc dobrá, přidávala jsem rozinky namočené v rumu, příště zkusím čokoládu. :-)

  4. halada   28.09.2013 | 18:07 | reagovat | závadný

    prvně jsem zkusila tento recept, těsto se mi nezdálo vůbec husté, přidala jsem nasekané ořechy a čokoládu, nu už se těším jak vychladne :-)

  5. Airiska   08.07.2013 | 19:54 | reagovat | závadný

    Ahoj... tak jsm zvědavá... dělám bábovku poprvé a vím, že z tvarohu je lepší než ta běžná.... Ale právě jsem si přečetla, že základ těsta na bábovku je sníh z bílku, což jsem neudělala, takže se hrozím, že asi nedopadne dobře... Pište prosím příště recepty podrobněji, abychom je pochopili a i my, začátečníci...

    1. Airiska   09.07.2013 | 8:22 | reagovat | závadný

      Tak ještště dodatečně dávám echo, že to dobře dopadlo, ani se nezdrcla a je vynikající, a toho cukru kdo má rád sladší fakt trochu přidat

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X