Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19x
2+ 1 5
Autor:

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Snadné
Ingredience
Měkký tvaroh
ve vaničce nebo v alobalu
250 g
Vejce
1-2
2 ks
Tuk
Hera, apod. nebo olej
100 g
Cukr 1/2 hrnek
Polohrubá mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 1 balíček
Sůl 1 špetka
Nemusí být
Hnědý rum  
Citronová kůra
nebo pomerančová
 
Citrónové aroma  
Rozinky  
Ořechy  
Skořice
...
 
Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, příp. rum, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Je-li třeba, přidat mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale přitom tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále příp. přidat rozinky apod. Těsto vlít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, péci v rozpálené troubě na 150-200 °C.

Těsto vychází pro střední nebo větší bábovkovou formu. Dobrá sama o sobě, je vláčná a chuťově docela výrazná, i když není mastná a sladká. Příjemná změna je zkusit s půl balíčkem pomerančové kůry, nebo půl lahvičky citrónového aroma. Zajímavá varianta pro milovníky skořicové vůně vznikne, když se do části těsta vmíchá cca 1-2 lžíce skořice (postup jako se dává při výrobě dvoubarevné bábovky kakao).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 19x)
Reklama
Vanilkové semifredo Domácí zmrzliny a sorbety - to nejlepší letní mlsání Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Komentáře

  1. Klára   10.06.2015 | 11:04 | reagovat | závadný

    Dělávám normální bábovku a chtěla jsem zkusit tuto. Šla jsem předně podle receptu a takový omyl už nikdy neudělám (když jsem sypala mouku, tak mi to bylo divné, ale poslední recenze taky byly pozitivní, ty další jsem neměla vytisklé) - proklínala jsem autora receptu, protože se zřejmě upsal v množství mouky a 2 hrnky jsou opravdu hodně!!! Těsto je pak lepivé a tuhé a musela jsem hodně ředit mlékem, aby se dalo vůbec vylít. takže s MOUKOU OPATRNĚ!!!!

  2. kristyna   10.04.2015 | 21:01 | reagovat | závadný

    Bábovka výborná, jen jsem ji trosku vytunila, aby měla lepší výživové hodnoty. Dávám 500 g odtucneneho tvarohu a jako tuk přidávám olivový olej. Aby to nesmrdelo po oliv . oleji , tak přidám vanilkové potravinářské aroma. Na konci přimíchám sníh ze dvou žloutků. Je úžasná , vláčná , voní a má výborný podíl bílkovin.

    1. marta   08.05.2015 | 14:37 | reagovat | závadný

      myslíte, že odtučněný tvaroh má lepší výživové hodnoty? a to potravinářské aroma... je to chemie, dala jsem tučný tvaroh 250g, a jako tuk kokosový olej (je dražší, tak třeba napůl s normálním slunečnicovým...) jinak luxusní vláčná výborná bábovka <3

    2. Marketa.A85   16.05.2015 | 20:36 | reagovat | závadný

      Tak váš komentář mě opravdu pobavil :-)) Odtučněný tvaroh není o nic zdravější než polotučný, ale prosím. Olivový olej bych si dala radši do zeleninového salátu nebo těstovin... ale do bábovky? :-D A potravinářské aroma, výborně, o to je bábovka zdravější (zkuste si zjistit něco o tom, z čeho a jak je vyrobené, já bych raději vylepšila chuť čímkoliv jiným). A na konci mě opravdu dostal ten "sníh ze dvou žloutků". Jak se, prosím, ze žloutků ušlehá sníh, děkuji za vysvětlení... :-D Jinak nic ve zlém ;-)

  3. Markéta   26.03.2015 | 19:07 | reagovat | závadný

    bábovka je výborná, přidala jsem skořici, slunečnicové semínko a do půlky kakao :-) zředila jsem ji trochu třemi lžícemi jogurtu, aby těsto nebylo tak tuhé. Jinak cukru je pro mě akorát, bábovka mi přijde celkem sladká, ale to je věc názoru a chuti :-)

  4. ..:)   21.02.2015 | 16:45 | reagovat | závadný

    Našla jsem tento recept na jiné stránce jen s 1 a půl hrnku polohrubé mouky. Možná proto musíte přidávat mléko.

  5. Hanka   27.01.2015 | 14:05 | reagovat | závadný

    Tuto bábovku dělám pravidelně, líbí se mi, že není mastná jako většina tvarohových bábovek. Mléko nepřidávám, prostě těsto neleju, ale dám po částech do formy. Někdy přídávám trochu kokosu dovnitř i na vymazání formy, jindy skořici, citrónovou kůru, kakao, .. podle chuti. Podle mě skvělý recept, děkuji! :-)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web