Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19x
2+ 1 5
Autor:

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Snadné
Ingredience
Měkký tvaroh
ve vaničce nebo v alobalu
250 g
Vejce
1-2
2 ks
Tuk
Hera, apod. nebo olej
100 g
Cukr 1/2 hrnek
Polohrubá mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 1 balíček
Sůl 1 špetka
Nemusí být
Hnědý rum  
Citronová kůra
nebo pomerančová
 
Citrónové aroma  
Rozinky  
Ořechy  
Skořice
...
 
Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, příp. rum, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Je-li třeba, přidat mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale přitom tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále příp. přidat rozinky apod. Těsto vlít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, péci v rozpálené troubě na 150-200 °C.

Těsto vychází pro střední nebo větší bábovkovou formu. Dobrá sama o sobě, je vláčná a chuťově docela výrazná, i když není mastná a sladká. Příjemná změna je zkusit s půl balíčkem pomerančové kůry, nebo půl lahvičky citrónového aroma. Zajímavá varianta pro milovníky skořicové vůně vznikne, když se do části těsta vmíchá cca 1-2 lžíce skořice (postup jako se dává při výrobě dvoubarevné bábovky kakao).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 19x)
Reklama
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Komentáře

  1. Hanka   27.01.2015 | 14:05 | reagovat | závadný

    Tuto bábovku dělám pravidelně, líbí se mi, že není mastná jako většina tvarohových bábovek. Mléko nepřidávám, prostě těsto neleju, ale dám po částech do formy. Někdy přídávám trochu kokosu dovnitř i na vymazání formy, jindy skořici, citrónovou kůru, kakao, .. podle chuti. Podle mě skvělý recept, děkuji! :-)

  2. Jankarica   12.01.2015 | 20:17 | reagovat | závadný

    Mléko se musí přidat a řekla bych, že minimálně 150ml. Po upečení jsme zjistili, že bábovka není skoro vůbec sladká...takže bych dala minimálě celý hrnek cukru, + vanilkový:-) jinak díky tvarohu je vláčná, to máme rádi :-)

  3. alice   07.12.2014 | 13:04 | reagovat | závadný

    To mléko je nutné přidat v každém případě, jinak těsto není nic než hrouda, která nejen že se těžce míchá a o nějakém lití tedy není ani řeč. :-)

  4. Van1   22.10.2014 | 14:47 | reagovat | závadný

    Jaký bys sen a to hodil olej ? A v jakém poměru ho tam mám dát ?

  5. mikryn   22.09.2014 | 21:40 | reagovat | závadný

    Taky jsem tu bábovku zkusil. Poprvé v životě :) Těsto jsem ochutil skořicovým cukrem a ředil mlékem. Ve výsledku výborná bábovka, která není suchá a chutnala doma ;)

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X