Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18x
2+ 1 5
Autor:

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Snadné
Ingredience
Měkký tvaroh
ve vaničce nebo v alobalu
250 g
Vejce
1-2
2 ks
Tuk
Hera, apod. nebo olej
100 g
Cukr 1/2 hrnek
Polohrubá mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 1 balíček
Sůl 1 špetka
Nemusí být
Hnědý rum  
Citronová kůra
nebo pomerančová
 
Citrónové aroma  
Rozinky  
Ořechy  
Skořice
...
 
Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, příp. rum, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Je-li třeba, přidat mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale přitom tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále příp. přidat rozinky apod. Těsto vlít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, péci v rozpálené troubě na 150-200 °C.

Těsto vychází pro střední nebo větší bábovkovou formu. Dobrá sama o sobě, je vláčná a chuťově docela výrazná, i když není mastná a sladká. Příjemná změna je zkusit s půl balíčkem pomerančové kůry, nebo půl lahvičky citrónového aroma. Zajímavá varianta pro milovníky skořicové vůně vznikne, když se do části těsta vmíchá cca 1-2 lžíce skořice (postup jako se dává při výrobě dvoubarevné bábovky kakao).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 18x)
Reklama
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Komentáře

  1. Van1   22.10.2014 | 14:47 | reagovat | závadný

    Jaký bys sen a to hodil olej ? A v jakém poměru ho tam mám dát ?

  2. mikryn   22.09.2014 | 21:40 | reagovat | závadný

    Taky jsem tu bábovku zkusil. Poprvé v životě :) Těsto jsem ochutil skořicovým cukrem a ředil mlékem. Ve výsledku výborná bábovka, která není suchá a chutnala doma ;)

  3. Maddy   13.09.2014 | 10:26 | reagovat | závadný

    Bábovka je moc dobrá, jen mi připadá moc málo sladká, takže je lepší trochu více cukru. Zkusila jsem do ní přidat trochu skořice a mletého máku a chutná to moc dobře. Děkuji za recept! :-)

  4. radek   05.09.2014 | 13:43 | reagovat | závadný

    tato bábovka je velice chutná a nadýchaná ;-) skvělý recept jen odděluju bílky a žloutky a z bílku poté udělám sníh... jinak pozor na tvaroh z alobalu protože pokud děláte tuto bábovku z tvarohu , který je z alobalu tak tento tvaroh je tužší takže radím zředit s mlékem :-D vřele tento recept doporučuji :-)

  5. Angelika   17.04.2014 | 20:40 | reagovat | závadný

    Dobrá. Normální bábovka, ale fajn nápad se skořicí... a super způsob jak "zlikvidovat" jeden zbytečný tvaroh. ;-)) P. S.: Nechápu některé komentáře. Jak moc mlíka? A jakej bílkovej sníh? Nic takového tady není. Dělala jsem přesně podle návodu, teda pekla na 180° tři čtvrtě hodiny a je dobrá, i když se mi těsto zdálo dost tuhé. S dovolením recept ocituji na vlastních stránkách - s uvedením odkazu...

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X