Tvarohová bábovka s kandovaným pomerančem (citronem)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hera nebo máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 120
      g jablka velké, oloupané a nastrouhané
    • 60
      g kandovaná pomerančová kůra nebo citronová, drobně nasekaná
    • 1
      lžíce pomerančová kůra , čerstvě nastrouhaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme tvaroh, hrubě nastrouhané velké jablko, rozpuštěný vlažný tuk, pomerančovou nebo citronovou, čerstvě nastrouhanou kůru a nasekanou pomerančovou nebo citronovou kandovanou kůru. Vše dobře promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
Těsto nalijeme do připravené vymazané a vysypané bábovkové formy. Dáme péct na 170 stupňů na cca 50-60 minut dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
3
Po vychladnutí a před podáváním můžeme pocukrovat nebo pocákat citronovou či pomerančovou polevou.
4
Kandovanou pomerančovou i citronovou kůru si dělám vlastní (recept zde je), máme ji rádi i samotnou nebo máčenou v čokoládě.

Komentáře k receptu

  • Renata
    Renata |

    4. 5. 2016 10:07

    VYborna babovka, dekuji za recept :-*

  • Tereza Rusová
    Tereza Rusová |

    19. 2. 2015 19:00

    Je vynikající. Kůru z citrusů si dělám svojí a tak mám pro ní další výborné využití. Děkuji.

  • Aduš
    Aduš |

    17. 11. 2014 17:22

    Nazdárek! Chci poděkovat za tenhle super recept na superbábovku. Nemá totiž chybu.