The best of - celozrnný jablkový koláč

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na korpus
    • 1
      šálek celozrnná mouka
    • sůl
    • rozinky
    • ořechy
    • 0,5
      ks otruby nebo pšeničné klíčky
    • 1
      hrst slunečnicová semínka
    • 3
      lžíce margarín nebo oleje
    • 1
      lžíce droždí tebi
    • 150
      ml náplň jablka, med (nebo hnědý cukr)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celozrnnou mouku, otruby nebo klíčky, slunečnicová semínka, margarín (nebo olej), droždí tebi - smícháme, přidáme studenou vodu a vypracujeme těsto. Zpacováváme jen do té doby, než se suroviny spojí (vodu přidáváme opatrně podle potřeby). Vypracované těsto rozetřeme na dno a stěny asi 3-5 cm vysoké formy (např. na pizzu), kterou jsme předtím vytřeli olejem a vysypali moukou či strouhankou.
2
Korpus naplníme nahrubo strouhanými nebo na plátky nakrájenými jablky, které jsme osladili medem nebo hnědým cukrem a okořenili skořicí. Posypeme rozinkami, sekanými ořechy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20-25 minut.
3
Korpus se dá plnit různými jinými náplněmi.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • petra matejkova
    petra matejkova |

    8. 10. 2008 18:08

    ahoj, vase recepty jsou vazne skvele.rada bych si udelala ovocne kynute knedliky z celozrnne mouky, nemate nejaky dobry recept?muzete me kontaktovat na petamcz@seznam.cz moc dekuji za vase recepty, preji krasny den Petra

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    5. 3. 2008 09:49

    no,ale ja bych rekla,ze "zdravejsi" budou 3 lzice masla a ne 3 lzice margarinu...

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    4. 3. 2008 21:54

    v některých receptech s názvem zdraví je čtvrt kila másla, tady 3 lžíce, tak nač ta kritika?

  • kaca
    kaca |

    4. 3. 2008 20:03

    vy tady vsichni do zdravych receptu strkate margarin, zajimalo by me, co je na nem zdraveho...???? (vubec nekritizuju ty recepty, naopak, jen me zarazi, ze se nikdo jeste neozval ;)))

  • MartinV
    MartinV |

    2. 6. 2007 18:51

    Švestky na podzim vždy zamrazím ve velkém stylu, ale přesto už docházejí :-))

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    2. 6. 2007 14:31

    Hm, tak až nám budou rodit v sadu švestky, tak určitě vyzkouším i vaši variantu, už teď se moc těším :)

  • MartinV
    MartinV |

    2. 6. 2007 10:14

    The Best Fine: místo otrub ovesné vločky, jenom 1 lžíce oleje, těsto jemně okořeníme mletým kariandrem, skořicí a kardamomem.The Best Totaly: náplň tvoří puding smíchaný s tvarohem, do něj vmícháme rozinky, a nahoru poklademe švestkami.Pečení v Remosce: Zapečeme nejdříve 15 minut těsto, poté vložíme náplň a dopečeme.Konzumace: Buď ještě horké, nebo naopak den poté těsto příjemně zvláční (pokud koláč vydrží !!!)

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    16. 5. 2007 10:49

    Koukněte na recept pohanka s droždím tebi (je také v rubrice zdravě a chutně), tam jsem popsala, co to droždí tebi je a proč je lepší než klasické kvasnice.

  • aja zavodna
    aja zavodna |

    15. 5. 2007 20:00

    tebi je sušené droždí,ja ho kupuji ve zdravé výživě.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 5. 2007 13:46

    Můžete mi prosím napsat co je droždí tebi - to je sušený?