Autor:

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Střední
Těsto
Ovesné vločky 1 sklenice
Pohanka  
Anýz 1 špetka
Fenykl 1/4 lžička
Koriandr 1/4 lžička
Zázvor  špetka
Sůl  špetka
Mouka
Umleté ze: špaldy, ječmene, prosa ve stejném poměru
1 sklenice
Olej
Na pečení Davert
2 lžíce
Voda
Dle potřeby
 
Náplň
Jablka
(oloupaná a pokrájená)
6 ks
Hnědý cukr 4 lžíce
Melasa
(třtinová)
1 lžíce
Strouhaný kokos 2 lžíce
Maizena 1 lžíce
Skořice 1 lžička
Hřebíček mletý 3 ks
Na ozdobení
Sušené švestky  
Švestky
mražené
 
Dýňová semínka
nebo mandle
 
Opravdu celozrnný jablečný koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu + mleté koření). Přidáme olej, rukou promneme, přidáváme vodu a mísíme, až dostaneme tužší těsto. Mokrou rukou roztáhneme po dně Remosky a vytvarujeme 2-3 cm okraje. Dáme 10 minut zapéct. Remosku zespoda obalíme utěrkami, aby se dno lépe prohřálo.

Náplň: jablka oloupeme a nožem z nich do mísy vykrájíme kousky. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.

Komplet: do předpečeného těsta narovnáme jablečnou směs a pečeme 30 minut. Poklademe půlkami švestek, mandlemi a posypeme semínky a dopečeme cca 20 minut. Po vychladnutí vyklopíme metodou talíř/talíř, pokapeme citrónem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Rebarborový koláč s drobenkou Tip na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou Články z

Komentáře k receptu: Opravdu celozrnný jablečný koláč

Komentáře

  1. Eliška   08.04.2008 | 15:18 | reagovat | závadný

    Opravdu výborný a hlavně zdravý koláč! Neměla jsem všechny potřebné ingredience, do náplně jsem tedy dala jablka, hnědý cukr, med, ořechy, trochu pudingového prášku. Velmi chytrý recept!

  2. MartinV   23.03.2007 | 17:17 | reagovat | závadný

    Zapomněl jsem na hlavní fór tohoto receptu: Těsto tvoří pouze 3-4 mm silnou kořeněnou skořápku, ve které si hoví 2 cm silná náplň s jablek a švestek. Nejlepší je buď čerstvý teplý, nebo naopak další den kdy těsto natáhne šťávu s jablek a změkne.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web