Růžicový celozrnný koláč

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g máslo
    • 0,5
      lžička sůl
    • 80
      g med
    • 200
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 300
      g celozrnná žitná mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím si nachystáme náplň - nejlépe makovou, ale může být jakákoliv jiná. Hotové těsto vyválíme na plát, potřeme náplní a srolujeme jako závin. Poté odkrajujeme dílky srolovaného těsta a klademe je řeznou stranou nahoru do formy.
2
Každou před přidáním další, potřeme kolem dokola sádlem, aby se později daly snadno oddělit. Necháme ještě 15 minut dokynout a pak pečeme. Můžeme před pečením potřít nahoře vajíčkem nebo po upečení meruňkovou marmeládou slabou vrstvičku.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • elaphe
    elaphe |

    23. 4. 2015 08:12

    Přišlo mi to jako kravina, jak se to má nechat vykynout když tam není droždí, ale i tak jsem to vyzkoušel. A výsledek ? Je to kravina, jíst se to nedá. Můžete mi poděkovat že jsem to vyzkoušel za vás a ušetřil vám prachy i čas. A tvůrci tohodle paskvilu vzkazuji ať si to strčí do ...

  • elaphe
    elaphe |

    23. 4. 2015 08:10

    Přišlo mi to jako kravina, jak se to má nechat vykynout když tam není droždí, ale i tak jsem to vyzkoušel. A výsledek ? Je to kravina, jíst se to nedá. Můžete mi poděkovat že jsem to vyzkoušel za vás a ušetřil vám prachy i čas. A tvůrci tohodle paskvilu vzkazuji ať si to strčí do ...

  • elaphe
    elaphe |

    23. 4. 2015 08:09

    Přišlo mi to jako kravina, jak se to má nechat vykynout když tam není droždí, ale i tak jsem to vyzkoušel. A výsledek ? Je to kravina, jíst se to nedá. Můžete mi poděkovat že jsem to vyzkoušel za vás a ušetřil vám prachy i čas. A tvůrci tohodle paskvilu vzkazuji ať si to strčí do ...

  • Samantha
    Samantha |

    3. 7. 2011 23:47

    aha, takže recept je asi špatně opsaný :-P http://recepty.chytrazena.cz/domaci-pekarna/ruzicovy-kolac-z-celozrnne-mouky-107755.html

  • Samantha
    Samantha |

    3. 7. 2011 23:46

    Taky by mě zajímalo, proč není v receptu droždí, takže i když koláč vypadá velice lákavě, zkoušet ho nebudu. :-(

  • Kristyna N.
    Kristyna N. |

    11. 1. 2011 16:59

    V těstě :-[

  • Kristyna N.
    Kristyna N. |

    11. 1. 2011 15:52

    Na tenhle recept se dívám už hodně dlouho a chtěla bych ho zkusit, ale není mi jasné, proč se to dává do pekárny, když v těstu není ani droždí. Není možné to těsto prostě uhnětat v misce vařečkou nebo rukama?