Autor:

Sýrové langoše

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Tvrdý sýr 200 g
Droždí 50 g
Mléko 1/4 l
Jedlá soda 1 lžička
Sůl 1 lžička
Olej
do těsta
5 lžíce
Vejce 3 ks
Rostlinný olej
na smažení
 
Česnek  

Postup přípravy:

Z droždí trošky mléka uděláme kvásek.
Potom smícháme mouku, smetanu, mléko, 5 lžic oleje, sodu, sůl a vypracujeme řidší těsto, které necháme vykynout.
Z těsta vytvoříme placky 15 cm v průměru a smažíme z obou stran na rozpáleném tuku.
Po usmažení potřeme utřeným česnekem a posypeme strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Sýrové langoše

Komentáře

  1. Lenka   11.07.2007 | 20:33 | reagovat |

    no moc výborný...fakt se povedly......bochánky jsem nechala hodinu vykynout a byla to lahoda...fakt moct dobré

  2. Václav havek   18.10.2006 | 18:25 | reagovat |

    výborné mňam

  3. Karlik   25.08.2006 | 16:37 | reagovat |

    Pozor Pozor!!1kg mouky, to je porce tak pro armadu, boze to sem si zas dal :D, a mleka je malo na 1kg moukyAle hlavne pozor na tvorbu tech kolecek. Nekde jsem cetl ze je dobre mit namastene ruce, ale spis uprednostnuju obalit v mouce, i stul posypat. a naporcovat si dopredu ty kolecka, a nechat kynout, a az pak zacit smazit, hlavne to nedelat soucasne, nebo z toho zcvoknete jak ja :))) Kdyz ty porce nenechate jeste trosicku kynout, bude langos po usmazeni tuhy a tapavy a ne nadychany. No neni to sranda s tema koleckama, hrozna babracka pokud jste stejni amateri jak ja :D

  4. helenus   09.05.2006 | 12:25 | reagovat |

    obmena: syr nakrájame na plátky. cesto roztlačíme na placku ako pri klasických langošoch, na placku položíme plátok syra, stočíme do "valčeka" a vypražíme. výborné s tatarskou omáčkou zmiešanou s kečupom.

  5. Jaroslava Oumarová   09.05.2006 | 9:32 | reagovat |

    Z ingrediencí někam utekla ta smetana:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web