Sýrová roláda I.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      balíček plátkový sýr
    • 150
      g šunka
  • Náplň
    • 120
      g máslo
    • 2
      ks tavený sýr
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 0,5
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřeme s tavenými sýry, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky, petrželku, natvrdo uvařená a pokrájená vejce. Vše osolíme, opepříme, přidáme hořčici a do pěny utřeme.
2
Balíčky plátkového sýra vložíme v obalu do horké vody a necháme změknout. Potom je vyjmeme na vál, plátky rozložíme do tvaru obdélníku a přejedeme je jemně válečkem, aby se horký sýr spojil v jednu placku. Placku potřeme pomazánkou, na ni rozložíme plátky šunky a opět potřeme vrstvou pomazánky. Nakonec srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky ztuhnout. Druhý den ji krájíme na 1,5 cm silné plátky. Ozdobíme listy hlávkového salátu a ředkvičkami. Podáváme s pečivem.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pesastor
    pesastor |

    26. 3. 2016 15:53

    Cela teorie je napd! Syr [musi byt 30%] na papir a fen nebo horkovzduska dela zazraky! :-D :-D :-D

  • BindiDindi
    BindiDindi |

    22. 1. 2016 10:19

    Roláda je výborná, co se týče náplní, tak jde hodně improvizovat, využila jsem tip Mirky - 3x4 plárky eidamu 30% jsem rozložila na pečící papír aby se plátky vždy malinko překrývaly, zahřála na chvíli v troubě a výsledek výborný. Děkuji a doporučuji!

  • Mirka
    Mirka |

    7. 6. 2015 13:09

    Dělám z plátkového sýra , dám na plech pečicí papír na něj plátkový sýr 3x4 plátky a dám na chvíli do horké trouby. Sýr se rozteče a spojí a mám plát sýra , na něj dám náplň a sroluji.

  • Marťa
    Marťa |

    26. 4. 2015 16:25

    Roládku jsem vyzkoušela a byla výborná. Sklidila úspěch i u ostatních :-[ . Přidala jsem navíc ještě papriku kapii a výsledek byl super :-))

  • Míša99
    Míša99 |

    12. 9. 2012 15:30

    moc jsme si pochutnali

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    24. 2. 2009 10:53

    Já používám sýr v celku(300g).Nikdy se mi do toho moc něchtělo,měla jsem obavy z toho,že to nestihnu rozvállet,až to vytáhnu z vody,ono se musí se sýrem potom rychleji pracovat,ale zvládla a jsem ráda ,že jsem to vyzkoušela, je to moc dobré.Dávám smažená vajíčka nebo pomazán.máslo s česnekem a křenem a plním různě salámem a sterilovanou zeleninou.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    28. 1. 2008 19:18

    Myslím, že na množství sýra nezáleží, ale dala bych tak 300g.. Vyzkouším koncem týdne pro návštěvu..

  • Anonym
    Anonym |

    17. 12. 2006 18:08

    Plátkového sýra potřebuji tedy 200g?Děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2006 15:14

    já tam přidávám také papriku a je to osvěžující a velmi chutné je opravdu výborná dík

  • Vendy
    Vendy |

    24. 10. 2006 19:05

    Když mám plátkový sýr,tak si dám na plech alobal,ten trošku potřu olejem a dám na chvilku do trouby,než se sýr spojí,pak na to naplácám náplň a stěrkou si pomáhám při rolování.

  • Lenka Zavřelová
    Lenka Zavřelová |

    24. 2. 2006 21:26

    Znám a dělám při různých oslavách pro návštěvy. Je výborná a opravdu se tam může namíchat cokoliv. Já dělávám většinou tuto náplň.

  • vertigo
    vertigo |

    4. 11. 2005 13:37

    Jak jsem slíbil tak jsem tu roládu zrobil a musím říct že je vynikající:D sice jsem tam dal úplně jiné věci ale to je vedlejší...tak nezbývá mi nic jiného než si popřát dobrou chuť:D a taky všem co mou roládu zkusí:)))

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    3. 11. 2005 15:50

    Super! Tuhle roládu dělám, jen cibuli do ní raději strouhám. Je tak oblíbená, že zpravdila nevydrží do druhého dne a začne se krájet dřív, natož aby mi vydržela třeba k večeři - prostě všichni chodí "jen tak ukrajovat".

  • vertigo
    vertigo |

    3. 11. 2005 15:29

    zítra se na to vrhnu :D

  • daniela
    daniela |

    10. 5. 2005 11:30

    je to super

  • Jana
    Jana |

    8. 9. 2004 18:14

    Do této rolády, mimochodem velice dobré, používám do náplně pomazánkové máslo. Není tak tučná.Může být s libovolnou příchutí.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 6. 2004 23:09

    nejlepší ze sýra Madelandmísto uvedené náplně se dá použít i Creame Bonjour např. bylinkový, poklást plátky šunky a nudličky kapie žluté, červené,zelené