Autor:

Švédský dort

70 minut PT0H70M
Střední
Těsto
Vejce 4 ks
Cukr krupice 200 g
Voda 4 lžíce
Vlašské ořechy 60 g
Hrubá mouka 140 g
Na šlehačku
Šlehačka 1 l
Cukr 2 lžička
Nescafé 2 lžička
Mandlové lupínky - loupané
Opražené
 
Čokoládové hoblinky  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutky se utřou v mixéru s polovinou cukru, postupně se přidává vařicí voda, pak sníh z bílků do kterého se přidá druhá polovina cukru.

Smíchá se to se žloutky a lehce se přimíchá mouka a mleté ořechy, peče se ve vymazané a vysypané formě na dort v troubě na spodní mřížce při 150 °C cca 20 minut - nechá se trochu pootevřená trouba, mně se osvědčila zasunutá vařečka.

Pak se trouba zavře a peče se ještě 30 minut.

Po vychladnutí korpusu se ušlehá šlehačka do které se přidají cukr a Nescafé. Šlehačka se navrší na upečený dort, posype se opraženými mandlemi, popř. hoblinkami z čokolády.

Dort je rychle hotový a je božský, byť je to trochu kalorická bomba, ale při svátečních příležitostech se to dá unést. Recept mám od své přítelkyně ze Švédska.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Reklama
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Švédský dort

Komentáře

  1. Bája   03.04.2011 | 10:11 | reagovat |

    Je užasný všem moc moc chutnal doporučuji!!! =)

  2. marie chocholová   27.05.2010 | 22:16 | reagovat |

    Jedním slovem luxus,rychlý,výborný,během týdne jsem už dělala 2x.Dávám 1*

  3. Zdenka Kocmichová   16.05.2010 | 11:10 | reagovat |

    Dort jsem pekla jako moučník a pouze s jednou smetanou, abychom jej ochutnali, a byla jsem pochválena. Chuť lahodná, dávám za 1.

  4. Di -   24.11.2008 | 18:46 | reagovat |

    Já jsem šlehačku den před leháním svařila a do horké přidala cukr a kávu. Držela krásně ještě třetí den.

  5. H. Hospodyňka   24.11.2008 | 9:05 | reagovat |

    Mohu vřele doporučit, je to skvělý moučník. Posypala jsem griliášem a šlehačku ztužila "Želatinovým ztužovačem" od Dr.Oetkera. Ten mohu též doporučit - šlehačka zůstala krásně krémová i do druhého dne. Na ty 2 krabičky šlehačky jsem použila raději jen 1/2 sáčku toho ztužovače.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici? Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici?
7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Adela Banášová s novým, opět mladším přítelem plánuje velkou rodinu Adela Banášová s novým, opět mladším přítelem plánuje velkou rodinu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web