Autor:

Šopský salát

10 minut PT0H10M
Snadné
Ingredience
Okurka salátová 1 ks
Zelená paprika 300 g
Rajčata 300 g
Cibule 1 ks
Slunečnicový olej 50 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Balkánský sýr 250 g
Šopský salát

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata a papriky rovněž omyjeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem a citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Necháme asi 1 hodinu odležet.

Pak jemně promícháme a bohatě posypeme strouhaným sýrem. Je to osvěžující salát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 44 x
1-
4.73 44 5 1

Komentáře k receptu: Šopský salát

Komentáře

  1. šopažrout   11.12.2016 | 14:52 | reagovat |

    protože po večerech neběhám po městě s kalachem a nehoním sousedy,tak žádnou čubricu (kterou tady vygooglilo pár chytrolínů) určitě neshánějte.
    Je to směs koření který cpou na balkáně do všeho-a bohužel i do šopáku..
    Nemá cenu dělat z toho nějakou složitost-je to jen nakrájená zelenina se sýrem.
    Dochucujte podle vlastní chuti-když vám poprvé nebude moc chutnat,není nic složitého udělat to příště trochu jinak ;-)
    Salátům zdar!

    1. Janina   16.01.2017 | 17:34 | reagovat |

      Google není pro většinu potřeba... Čubrica je co se chuti týče, opravdu velice dobrá a já ji dávám nejen do salátu... Pokud někdo chce opravdu pravý bulharský šopák, tak doporučuji čubricu použít. Její sehnání není nic složitého :) ... Tip pro pražáky nebo kdo má možnost se tam dostat... Pár metrů od Florence je bulharský obchůdek, ve kterém prodávají vše možné, včetně různých druhů koření :) ... mohu jen doporučit :) A co se týče nepražáků, tak počeštěná čubrice se dá sehnat i ve větších marketech... ;-)

  2. Rad Ka   23.07.2016 | 12:50 | reagovat |

    Za mě bez cibule, olivy můžu, balkán na kostičky.

  3. Michal   24.06.2016 | 10:51 | reagovat |

    Dobrý den. šopák dělám podle svého postupu. Nebudu ho popisovat, ingredience dává každý podle sebe. Ale co si myslím, že je důležité vědět, je, že by se měly ingredience promíchat v míse RUKAMA. Vznikne s toho taková *hmota*, ne v hanlivém slova smyslu, je to estetičtější, než ingredience prostě naplácat na sebe, a chutě se tak více prolnou. Pak chladíme hodinu v chladničce a servírujeme posypané bazalkou, kdo nemá rád, zkusí jiné koření, hlavně ta prosím Vás nervěte Papriku (sypanou) :D. Pěkný den. ;)

    1. františek   25.06.2016 | 18:46 | reagovat |

      Tak mletou papriku do šopáku snad může dát jen naprostý antikuchař.

  4. Tereza J.   14.12.2015 | 15:29 | reagovat |

    Dobrý den,

    pro kolik je to tak lidí?

    Děkuji
    Terza

  5. Tereza   28.10.2015 | 11:30 | reagovat |

    Já přidávám černé olivy ty jsou nejl k tomu balkánu :-) <3

    1. Michal   24.06.2016 | 10:53 | reagovat |

      Jo jo, palec nahoru :)

    2. Jindra   11.01.2017 | 12:57 | reagovat |

      Já souhlasím s Terezou. Také jsem zaměnil cibuli za černé olivy. Jsou výborné do salátu.

1 2 3 4 ... 7 ... 9 ... 12 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete
Konec hvězdného páru? Orlando Bloom a Katy Perry si dávají pauzu Konec hvězdného páru? Orlando Bloom a Katy Perry si dávají pauzu
Třezalka a antikoncepce? Pozor, můžete otěhotnět! Na jaké byliny si dávat pozor? Třezalka a antikoncepce? Pozor, můžete otěhotnět! Na jaké byliny si dávat pozor?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web