Šnečky s nivou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      dl mléko
    • 0,5
      lžička cukr
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 0,5
      lžička sůl
  • Náplň:
    • 200
      g sýr niva
    • 125
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto se rozválí na plát, pomaže náplní a velice pevně se sbalí do ruličky, která se nechá přes noc zabalená v alobalu v lednici. Ráno rozbalit, pokrájet na 8 mm kolečka, lze do středu posadit mandličku a péct chviličku, jen do načervenání, ve větším žáru by nám zhořklo.
Zařazení: Chuťovky Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    20. 1. 2008 14:38

    Tak já jsem jich včera na narozeninách snědla,že ještě teď se nepohnu.Taky z listového těsta,potřu kečupem,dám jakýkoliv salám na velmi tenko nakrájený,posypu strouhaným sýrem,je to levnější,plátků bychom potřebovali hodně.Zaroluji a na nic nečekám,krájím na plech bez papíru,pomažu žloutkem,posypu solí a kmínem.Mńam!!Jana

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    19. 1. 2008 18:37

    dobrá je taky nápln kečup, oregano,šunka,olivy nakrájené

  • Marie H.
    Marie H. |

    18. 1. 2008 15:30

    Úplně stejný recept je tu pod názvem Nivoví šneci

  • Jana Nesvadbová
    Jana Nesvadbová |

    18. 1. 2008 14:52

    Supr recept na večerní pohodičku s vínem. Dělám z kupovaného listového těsta /jsem lenoška/ a náplní podle chuti-šunka tvrdý sýr, libová anglická sýr, tučný tvaroh s bylinkami, niva apod. podle obsahu lednice a peču na pečícím papíru, na plechu mi náplň víc vytekla a nejlepší jsou šneci ještě teplý.-