Autor:

Dip z červené řepy

Ingredience
Červená řepa
uvařená ve slané vodě nebo upečená v alobalu, oloupaná
300 g
Bílý jogurt
nebo zakysaná smetana
150 g
Zázvor
čerstvě nastrouhaný, cca 1 -
1,5 lžička
Česnek
nastrouhaný dle chuti, 3 -
4 stroužek
Sůl
dle chuti
 
Pepř mletý
bílý - nemusí být
 
Citronová šťáva
dle chuti nebo ovocný ocet
 
Dip z červené řepy

Postup přípravy:

Oloupanou řepu jemně nastrouháme a smícháme v misce s jogurtem, zázvorem, česnekem, solí, pepřem a je-li třeba, tak s pár kapkami citronové šťávy. Dip dáme do chladna proležet alespoň na hodinu. Podáváme ke grilovanému, vařenému, pečenému nebo smaženému masu. Podávat můžeme klidně jen k vařeným nebo pečeným novým bramborám ve slupce (místo tvarohu).

Dip lze připravit i z čerstvé, nevařené řepy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Pomazánky Recepty na 5 rychlých pomazánek Články z

Komentáře k receptu: Dip z červené řepy

Komentáře

  1. Dana   25.11.2016 | 14:46 | reagovat |

    Skvělý doplněk jídel. Třeba místo tatarky, která není příliš zdravá. :-)

  2. allena89   27.08.2016 | 16:45 | reagovat |

    Výborný dip. Pikantní, nečekaně chutná kombinace.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web