Autor:

Šnekový beránek

60 minut PT0H60M
Na šneky a tělíčko beránka
Hladká mouka 500 g
Sušené droždí 1 balíček
Cukr 50 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl 1 špetka
Máslo
rozpuštěné vlažné máslo
100 g
Vejce 2 ks
Mléko
vlažné
125 ml
Tuk
a potření těsta (máslo)
50 g
Na náplň
Rozinky 150 g
Cukr 150 g
Vanilkový cukr 2 balíček
Mandle
sekané, loupané
100 g
Na polevu
Moučkový cukr 350 g
Citronová šťáva
+ marcipán na potažení hlavy, růžky a oči
5 lžíce
Šnekový beránek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Tukem vymažte terinovou pečicí formu o rozměrech 30 x 11 cm. Mouku prosejte do mísy a důkladně promíchejte s droždím. Přidejte oba cukry, špetku soli, rozpuštěné máslo, vejce a vlažné mléko. Vše zpracujte a pak těsto nechte na teplém místě kynout tak dlouho, až zhruba zdvojnásobí svůj objem. Rozdělte jej na dvě části. První část bude tvořit tělo beránka, druhá pak poslouží na přípravu šneků. K první části přidejte polovinu surovin na náplň. Prohněťte a vložte do vymaštěné formy. Nechte ještě asi 15 až 20 minut kynout a při 180 °C pečte asi 30 minut.

Upečené těsto vyklopte a nechte vychladnout. Odkrojte asi 3 cm široký klínek na hlavičku a připevněte k tělu špejlemi. Vše potřete hotovou polevou a tělo beránka poklaďte vychladlými šneky. Hlavičku pokryjte rozváleným marcipánem, přidejte růžky a oči též z marcipánu. Druhou část těsta ještě jednou dobře prohněťte a vyválejte z něj obdélník asi centimetr vysoký. Potřete rozpuštěným máslem a posypte druhou
polovinou náplně.

Stočte a ostrým nožem krájejte kousky silné asi 1 cm a na plechu pokrytém pečicím papírem pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 až 25 minut. Po upečení potřete šneky polevou z cukru a citronové šťávy a zbylé podávejte k beránkovi jako marcipánové ovečky chutný bonus.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Šnekový beránek

Komentáře

  1. PÁJA   06.03.2012 | 0:28 | reagovat | závadný

    Dobrý den jen jsem se chtěla zeptat kde jste koupila formu terinu na tohoto beránka. Nebo zda to mohu nějakou jinou nahradit (třeba srnčí hřbet, nebo na dort) a zda jste po upečení beránkovi tělo ještě trochu ořízla, aby se docílit tento krásný tvar. :-)
    Zkoušela jsem ho upéct, ale bez formy jen jsem tělo a hlavu natvarovala na plech a není to tvarově ono. Jinak je moc výborný.
    Za rady budu moc ráda. O:-) Děkuji

    _________________________
    I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web