Autor:

Slepice na houbách

Střední
Porce: 6
Ingredience
Slepice 1 ks
Máslo 125 g
Cibule 2 ks
Zakysaná smetana 1 kelímek
Vývar
ze slepičího bujonu
1 l
Čerstvé houby
nebo předem namočené sušené houby
1 hrst
Líbeček
čerstvý nebo sušený
1 hrst
Pepř mletý  
Zázvor  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Slepici očistíme, opereme a rozporcujeme dle zvyklostí. Porce opečeme na másle po obou stranách a vyjmeme.

Ve štávě osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Podlijeme vývarem povaříme, vložíme porce slepice a dusíme na menším ohni doměkka. Podle potřeby podléváme připraveným zbylým vývarem.

Před koncem dušení přidáme houby, okořeníme zázvorem a osolíme podle chuti.

Měkké maso vyjmeme, omáčku zjemníme smetanou, ochutíme sekaným libečkem opepříme a dohladka provaříme. Nakonec do omáčky vložíme porce slepice a necháme ještě chvíli povařit.

Příloha: široké nudle, či jiné těstoviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Krůtí tandoori Recept na víkend: Vůně orientu Články z

Komentáře k receptu: Slepice na houbách

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web