Autor:

Slepice na houbách

Střední
Porce: 6
Ingredience
Slepice 1 ks
Máslo 125 g
Cibule 2 ks
Zakysaná smetana 1 kelímek
Vývar
ze slepičího bujonu
1 l
Čerstvé houby
nebo předem namočené sušené houby
1 hrst
Líbeček
čerstvý nebo sušený
1 hrst
Pepř mletý  
Zázvor  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Slepici očistíme, opereme a rozporcujeme dle zvyklostí. Porce opečeme na másle po obou stranách a vyjmeme.

Ve štávě osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Podlijeme vývarem povaříme, vložíme porce slepice a dusíme na menším ohni doměkka. Podle potřeby podléváme připraveným zbylým vývarem.

Před koncem dušení přidáme houby, okořeníme zázvorem a osolíme podle chuti.

Měkké maso vyjmeme, omáčku zjemníme smetanou, ochutíme sekaným libečkem opepříme a dohladka provaříme. Nakonec do omáčky vložíme porce slepice a necháme ještě chvíli povařit.

Příloha: široké nudle, či jiné těstoviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Slepice na houbách

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web