Autor:

Slavonické koláčky

90 minut PT0H90M
Střední
Těsto
Droždí
(po 42 g)
2 ks
Mléko
vlažné
1 sklenice
Cukr 1 lžíce
Polohrubá mouka 500 g
Hera 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce
na potření a tuk na plech
 
Náplně
Marmeláda  
Tvaroh
ochucený
 
Mák
povařený
 
Drobenka
ze 3 lžic hrubé mouky, 2 lžic cukru a 1 lžíce másla
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z droždí, vlažného mléka cukru nehcáme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, vykynutý kvásek, vejce a změklý tuk. Vše smícháme a na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto. Těsto podsypeme moukou, vyválíme silnější plát a sklenkou vykrajujeme koláče. Dnem skleničky namočeným v mouce vytvarujeme střed, naplníme ho marmeládou, ochuceným tvarohem a mletým mákem povařeným s mlékem a cukrem. Posypeme drobenkou, okraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem, rozložíme na pomaštěný plech a v předehřáté troubě upečeme do zlatova. Po vychladnutí koláče pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Karamelové potěšení Články z

Komentáře k receptu: Slavonické koláčky

Komentáře

  1. Jitka   18.04.2007 | 10:25 | reagovat | závadný

    Zajímalo by mě zda se těsto nechá vykynout.Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web