Autor:

Slavonické koláčky

90 minut PT0H90M
Střední
Těsto
Droždí
(po 42 g)
2 ks
Mléko
vlažné
1 sklenice
Cukr 1 lžíce
Polohrubá mouka 500 g
Hera 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce
na potření a tuk na plech
 
Náplně
Marmeláda  
Tvaroh
ochucený
 
Mák
povařený
 
Drobenka
ze 3 lžic hrubé mouky, 2 lžic cukru a 1 lžíce másla
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z droždí, vlažného mléka cukru nehcáme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, vykynutý kvásek, vejce a změklý tuk. Vše smícháme a na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto. Těsto podsypeme moukou, vyválíme silnější plát a sklenkou vykrajujeme koláče. Dnem skleničky namočeným v mouce vytvarujeme střed, naplníme ho marmeládou, ochuceným tvarohem a mletým mákem povařeným s mlékem a cukrem. Posypeme drobenkou, okraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem, rozložíme na pomaštěný plech a v předehřáté troubě upečeme do zlatova. Po vychladnutí koláče pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Slavonické koláčky

Komentáře

  1. Jitka   18.04.2007 | 10:25 | reagovat |

    Zajímalo by mě zda se těsto nechá vykynout.Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web