Slavonické koláčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      ks droždí (po 42 g)
    • 1
      sklenice mléko vlažné
    • 1
      lžíce cukr
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      špetka sůl
    • vejce na potření a tuk na plech
  • Náplně
    • marmeláda
    • tvaroh ochucený
    • mák povařený
    • drobenka ze 3 lžic hrubé mouky, 2 lžic cukru a 1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, vlažného mléka cukru nehcáme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, vykynutý kvásek, vejce a změklý tuk. Vše smícháme a na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto. Těsto podsypeme moukou, vyválíme silnější plát a sklenkou vykrajujeme koláče. Dnem skleničky namočeným v mouce vytvarujeme střed, naplníme ho marmeládou, ochuceným tvarohem a mletým mákem povařeným s mlékem a cukrem. Posypeme drobenkou, okraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem, rozložíme na pomaštěný plech a v předehřáté troubě upečeme do zlatova. Po vychladnutí koláče pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    18. 4. 2007 10:25

    Zajímalo by mě zda se těsto nechá vykynout.Děkuji