Sekaná

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 2
      ks vejce
    • kmín
    • majoránka lžička
    • 5
      ks žemle
    • 2,5
      dl mléko
    • strouhanka
    • sůl
    • cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žemle namočíme do mléka
2
Očistíme cibuli, nakrájíme najemno
3
Osmažíme cibuli na oleji dozlatova
4
Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky
5
Osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, osmaženou cibuli, majoránku a kmín
6
Dobře promícháme
7
Z hmoty vytvoříme váleček (podobný houskovému knedlíku)
8
Povrch posypeme strouhankou
9
Položíme na plech, podlijeme vývarem z masoxu
10
Vložíme do vyhřáté trouby
11
Během pečení podléváme výpekem s vývarem (podle potřeby doléváme vývar z Masoxu)
12
Pečeme 45 min.
13
Přílohy: - vařené brambory nebo bramborová kaše - hranolky nebo krokety
14
Doba přípravy: 70-90 min.
15
eMail - Vaše oblíbené jídlo
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    6. 2. 2011 10:56

    Opravdu výborný recept. !!!! Přesně takhle by podle mě měla chutnat pravá česká sekaná. ;-) Postup jsem přesně dodržela,jen jsem přidala česnek,bez toho to prostě není ono. Sekaná je jemná a opravdu chutná.Zaujal mě ten nápad s podlévání Masoxem - dobrýý.