Autor:

Rohlíky na ráno

Střední
Ingredience
Droždí
(42 g)
1 kostka
Cukr krupice 1 lžíce
Hladká mouka 500 g
Sůl 1 lžička
Rostlinný olej 4 lžíce
Voda 1/4 l
Rohlíky na ráno

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Droždí rozmícháme s cukrem dokud se nerozpustí na kaši. Do mísy dáme mouku, 1/4 l vody, droždí, sůl. Vypracujeme těsto (nejlépe hnětačem) - zpracováváme tak dlouho, až se nebude přichytávat okraje mísy. Mísu přikryjeme a na noc dáme kynout do ledničky.

Hned ráno těsto prohněteme a vytvarujeme houstičky nebo rohlíky nebo 2 veky. Těsto dáme na vymazaný plech a potřeme olejem, můžeme posypat kmínem, mákem nebo semínky. Po 20 minutách kynutí na plechu, dáme do nepředehřáté trouby. Peče se asi 20-25 minut na 220 °C.

Pečivo je jednoduché, moc chutné a já jsem po nějaké době začala vymýšlet a plnila houstičky masovou směsí s lečem nebo vyráběla rohlíky, plněné sýrem a párkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 32 x
1-
4.58 32 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 32x)
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Rohlíky na ráno

Komentáře

  1. Soňa   03.07.2014 | 16:17 | reagovat | závadný

    Tak upečeno, vzhledově jsou krásné, dělala jsem 5 rohlíků a 5 pletýnek, ale chutově jsou přeci jenom lepší z pekárny, jsou podobný kaiserkám, ale někomu určitě chutnají. O:-)

  2. Soňa   03.07.2014 | 12:29 | reagovat | závadný

    Tak teď mi kyne těsto a jsem zvědavá jestli se to podaří, potom písnu :-D

  3. Angee17   10.02.2014 | 19:02 | reagovat | závadný

    Je to nejlepší recept na domácí pečivo. Naplnila jsem to uzeným a sýrem, a jak jsme si šmakovali. Dokonce jsem to nenechavala ani kynout do rána, bohatě stačilo 20min na topení.

  4. zdeňka s.   06.02.2013 | 16:01 | reagovat | závadný

    Mně se zdá lžíce cukru na lžičku soli moc,není to chyba? :-\ Tady člověk neví :-D

    1. kykiryki   06.02.2013 | 18:01 | reagovat | závadný

      Cukru a soli dávám vždy od oka - cukr pouze do kvásku, aby lépe vzešel, množství té lžíci odpovídá. Soli je také potřeba dost, lžička mi připadá rozumná...není se čeho bát. ;-)

  5. Sestrickasaruska   04.02.2013 | 14:14 | reagovat | závadný

    Jednoduchý recept, snadná a rychlá příprava, levné suroviny, rozhodně doporučuji. Díky za recept.

1 2 3 4 5 ... 10 ... 14 ... 18 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web