Rodinné míša řezy

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 0,3
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sůl trochu
    • tuk na vymazání plechu
  • Krém
    • 3
      ks tvaroh
    • 0,3
      ks cukr 0,25 hrnku
    • 250
      g máslo
    • 1
      sklenice hnědý rum (sklenička)
    • čokoládová poleva
    • ztužený tuk do polevy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec do směsi vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný plech a upečeme. Necháme vychladnout a pak těsto potřeme tvarohem smíchaným s cukrem, máslem a rumem. Na závěr poléváme čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • dapo
    dapo |

    18. 3. 2014 11:57

    coco já bych měla oboje pokojové teploty a navíc by neuškodilo máslo vyšlehat. dapo ;-)

  • dapo
    dapo |

    18. 3. 2014 11:52

    Zdravím, komentáře jsem přečetla a stejně nejsem sto dát recept dohromady, abych moučník upekla ve stoprocentní kvalitě. Řídím se tedy zde uvedenou radou : líná huba holé neštěstí. Ptám se tedy a) jak dlouho paní peče korpus. b) Na jakou teplotu má nastavenou troubu. c) Píše se tuk na vymazání tzn. opravdu nemám plech vysypat moukou? Nechytí se? =-O d) Množství cukru se mi nezdá, fakt jen 1/4 lžíce. Nebude těsto, kam patří podle receptu "trochu" soli, pak spíš slané než sladké? :-$ e) Jaký tvaroh mám použít vaničku nebo v papíru? f) A na konec rum, v receptu je sklenice v závorce sklenička tak nevím jestli 2dcl nebo 1/2dcl. Až toto budu znát mohu péci. :-)) Díky, díky dapo

  • coco
    coco |

    23. 8. 2013 18:20

    Když smíchávám máslo, jakou přibližne má milt teplotu než ho dam k tvarohu?

  • Karel
    Karel |

    3. 5. 2013 17:03

    teda to je hodnocení už raději nikdy nic nepiš pak všem kazíš náladu

  • miša
    miša |

    2. 3. 2013 17:25

    strašny recept :-X

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    26. 2. 2008 10:59

    Mily Lukas nepochopil smysl hodnoceni... Musime mu vysvetlit,ze se nehodnoti zpusob napsani receptu,nybrz by mel ohodnotit konecny "vyrobek"... A kdyz neco nevim,tak se zeptam ! Ne nadarmo se rika - lina huba,hole nestesti.

  • Olga
    Olga |

    26. 2. 2008 07:40

    Lukáš, prečo hneď 5 ? Veď skús zákusok upiecť, každá rúra pečie inak, tú svoju každá gazdinka dobre pozná.Ja pečiem na 180 stup.25 - 30 minút, možno v inej rúre stačí menej stup., to je individuálne. Skús a uvidíš.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    26. 2. 2008 07:35

    Lukáš dělá asi vše zcela bez chybičky, když může sebemenší nedostatek někoho tak přísně hodnotit...Jen v tom jeho komentáři je chyb dost!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 2. 2008 07:15

    Lukáš, ty si ten múčnik nerobil, neochutnal a predsa dáš 5 ? Myslíš, že je to spravodlivé ? Moja nevedomosť predsa nie je chyba receptu. A ak ma niečo zaujíma a neviem to, tak sa spýtam. Zvyšok vysvetlila Di.

  • Di
    Di |

    25. 2. 2008 19:43

    To jste - nebo jsi, viď? - trochu nespravedlivý, Lukáši. Každá trouba peče jinak a různou dobu a u některých nejsou stupně označené. Spíš by se měl naučit, jak poznat, kdy je piškot upečený. Snadno to jde, když to těsta vbodneš špejli. Pokud ji vytáhneš čistou, zazalepenou od těsta, je hotovo!

  • Lukas Pazdera
    Lukas Pazdera |

    25. 2. 2008 18:47

    zajimala by me teplota a cas peceni,cybi,tak davam 5