Autor:

Římská pečeně

Střední
Ingredience
Mleté maso 700 g
Vejce 4 ks
Rajčatová šťáva
(Nebo 2 lžíce rajského protlaku)
3/4 sklenice
Ovesné vločky 3/4 sklenice
Cibule 1 ks
Máslo 2 lžíce
Strouhanka 3 lžíce
Saturejka 1 lžička
Muškátový oříšek 1 špetka
Sůl  
Pepř mletý  
Římská pečeně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

K jemně nakrájené cibuli přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak zředěný 3/4 sklenice vody, 1 vejce, ovesné vločky, saturejku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a na 5 minut odložíme. Přidáme maso a mícháme, až vznikne hladká hmota. Na papíru na pečení nebo alobalu rozprostřeme masovou hmotu, do středu vložíme oloupaná vejce (uvařená natvrdo) a srolujeme. Vložíme do formy na srnčí hřbet vymazané máslem a vysypané strouhankou.

Pečeme asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Hotovou pečeni necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. K pečeni se hodí brambory nebo rýže a vařená zelenina, můžeme ji také použít na chlebíčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Římská pečeně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web