Autor:

Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou

Střední
Ingredience
Žaludky
- vepřové
1 kg
Cibule
- drobně pokrájená
1 ks
Česnek
- utřený
4 stroužek
Mrkev
- hrubě nastrouhaná
150 g
Petržel
-hrubě nastrouhaná
70 g
Celer
-hrubě nastrouhaný
70 g
Mletá paprika 1 lžíce
Máslo 70 g
Hladká mouka 2 lžíce
Majoránka 1 lžíce
Líbeček
(nemusí být)
1 lžička
Zázvor - mletý
(nemusí být)
1 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Vývar
nebo bojon z kostky
 
Petrželka  
Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Žaludky vypereme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu, vodu slijeme a vše opakujeme ještě 2x. Pak žaludky vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 2 hodiny. Pokud budeme vařit v tlakovém hrnci, stačí nám cca 35 minut a nechat ,,dojít,,. Žaludky pak vyjmeme, necháme vychladnout, ještě jednou očistíme a pokrájíme na nudličky.
Na másle si orestujeme cibuli a zeleninu dorůžova, pak přidáme zpěnit papriku a česnek, vmícháme pokrájené žaludky a vše zaprášíme moukou a promícháme. Zalijeme vývarem a necháme povařit asi 25 minut. Dochutíme majoránkou, libečkem, zázvorem, pepřem, solí, případně ještě přidáme čerstvě rozetřený česnek. Ke konci vmícháme posekanou petrželku nebo jí dáme přímo do talíře s horkou polévkou.
Podáváme s čerstvým pečivem, klidně jako hlavní chod, jelikož polévka je dost sytá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.69 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 13x)
Reklama
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou

Komentáře

  1. Běta   22.06.2016 | 17:12 | reagovat | závadný

    Příprava je trochu pracnější než zeleninové polévky ,ale potom to ocenění, když vidím spokojené chlapy u stolu nenahradí nic.

  2. Milada Kozáková   13.03.2013 | 12:27 | reagovat | závadný

    U nás se dají koupit v masovýrobně předvařené žaludky. Ušetří to čas i práci. Polévku dělám stejně, vždycky plný největší hrnec co máme doma a stejně se hnedka sní. Je vynikající.

  3. Horáková   18.03.2012 | 12:05 | reagovat | závadný

    Jsem ráda, že jsem jí vyzkoušela, určitě zůstane v našem jídelníčku, děkuji za recept.

  4. Vlasta   07.07.2011 | 13:42 | reagovat | závadný

    Dělám jí docela často,je to manželova oblíbená.Chutí je hodně podobná gulášové polévce a je výborná.

  5. Tonda   03.05.2011 | 18:45 | reagovat | závadný

    Nic těžkýho, jen ty žaludky se dlouho vařej. Budu uvažovat o pepínově hrnci bo tohle stojí za opáčko 8-) .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web