Autor:

Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou

Střední
Ingredience
Žaludky
- vepřové
1 kg
Cibule
- drobně pokrájená
1 ks
Česnek
- utřený
4 stroužek
Mrkev
- hrubě nastrouhaná
150 g
Petržel
-hrubě nastrouhaná
70 g
Celer
-hrubě nastrouhaný
70 g
Mletá paprika 1 lžíce
Máslo 70 g
Hladká mouka 2 lžíce
Majoránka 1 lžíce
Líbeček
(nemusí být)
1 lžička
Zázvor - mletý
(nemusí být)
1 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Vývar
nebo bojon z kostky
 
Petrželka  
Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Žaludky vypereme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu, vodu slijeme a vše opakujeme ještě 2x. Pak žaludky vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 2 hodiny. Pokud budeme vařit v tlakovém hrnci, stačí nám cca 35 minut a nechat ,,dojít,,. Žaludky pak vyjmeme, necháme vychladnout, ještě jednou očistíme a pokrájíme na nudličky.
Na másle si orestujeme cibuli a zeleninu dorůžova, pak přidáme zpěnit papriku a česnek, vmícháme pokrájené žaludky a vše zaprášíme moukou a promícháme. Zalijeme vývarem a necháme povařit asi 25 minut. Dochutíme majoránkou, libečkem, zázvorem, pepřem, solí, případně ještě přidáme čerstvě rozetřený česnek. Ke konci vmícháme posekanou petrželku nebo jí dáme přímo do talíře s horkou polévkou.
Podáváme s čerstvým pečivem, klidně jako hlavní chod, jelikož polévka je dost sytá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Reklama
Ředkvičková polévka s ricottou Uvařeno na víkend snadno a rychle Články z

Komentáře k receptu: Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou

Komentáře

  1. Běta   22.06.2016 | 17:12 | reagovat |

    Příprava je trochu pracnější než zeleninové polévky ,ale potom to ocenění, když vidím spokojené chlapy u stolu nenahradí nic.

  2. Milada Kozáková   13.03.2013 | 12:27 | reagovat |

    U nás se dají koupit v masovýrobně předvařené žaludky. Ušetří to čas i práci. Polévku dělám stejně, vždycky plný největší hrnec co máme doma a stejně se hnedka sní. Je vynikající.

  3. Horáková   18.03.2012 | 12:05 | reagovat |

    Jsem ráda, že jsem jí vyzkoušela, určitě zůstane v našem jídelníčku, děkuji za recept.

  4. Vlasta   07.07.2011 | 13:42 | reagovat |

    Dělám jí docela často,je to manželova oblíbená.Chutí je hodně podobná gulášové polévce a je výborná.

  5. Tonda   03.05.2011 | 18:45 | reagovat |

    Nic těžkýho, jen ty žaludky se dlouho vařej. Budu uvažovat o pepínově hrnci bo tohle stojí za opáčko 8-) .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web