Dršťková polévka z kuřecích žaludků

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jajulenas

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g žaludky kuřecí
    • 1
      ks cibule větší
    • 20
      g mletá paprika
    • 60
      g sádlo
    • česnek dle chuti
    • 50
      g rajský protlak
    • 50
      g hladká mouka
    • kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí žaludky pečlivě očistíme a uvaříme doměkka. Po vychladnutí nakrájíme na proužky.
2
Na tuku osmažíme cibulku do středně hnědého odstínu, přidáme drcený kmín, hladkou mouku, papriku a lžíci protlaku. Zalijeme vývarem a pečlivě rozmícháme a provaříme. Vsypeme nakrájené žaludky, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem. Vše společně ještě provaříme.
3
Při servírování zdobíme snítkou čerstvé majoránky nebo oregana.
4
Recept jsem přebrala od pana Petra Klapálka z pořadu Prostřeno.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kalumba
    kalumba |

    10. 4. 2016 09:52

    velmi slabé

  • limbutka
    limbutka |

    5. 4. 2015 14:33

    Není co dodat.....je vynikajíci :-)

  • semion
    semion |

    26. 11. 2014 17:20

    Chybi mi tam žaludky ale nadbyva jatra,takže nevim z čeho ta polevka je 8-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    22. 3. 2014 13:17

    Polévka nám chutnala, chválím úprava bez chemie.