Francouzské brambory - bez vaření

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Kinka11

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 200
      g salám junior
    • 1
      balení mražená zelenina
    • 1
      balení smetana ke šlehání
    • pepř mletý
    • sůl
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme do pekáčku vymazaného máslem nebo olejem, přidáme mraženou zeleninu - nemusí být mochovská, ale nám chutná nejvíc. Salám nakrájíme na drobné kostičky a také přidáme do pekáčku. Obsah pekáčku osolíme a opepříme - hodně a pořádně promícháme.
2
Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme asi 15 minut.
3
Po patnácti minutách obsah pekáčku zalijeme smetanou a promícháme. Opět pečeme, dokud brambory nezměknou - podle druhu brambor přibližně 40 minut.
4
Když jsou brambory měkké, rozmícháme si v hrnečku 3 vejce, osolíme je a zalijeme jimi obsah pekáčku - opět pořádně promícháme.
5
Teď už stačí počkat, než budou hotová vajíčka - přibližně 15 minut.
6
Množství surovin jsem odhadla - samozřejmě přizpůsobíme podle chuti. Podáváme s kompotem.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.