Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4x
3
3 4 Polévka Petra Velikého 5 1
Autor:

Polévka Petra Velikého

Střední
Ingredience
Žampiony 200 g
Hladká mouka 2 lžíce
Žloutek 1 ks
Šlehačka 2 lžíce
Sůl  
Muškátový oříšek
strouhaný
 
Vývar
hovězí a kuřecí
1 l
Knedlíčky
Máslo 1 lžička
Petrželka  
Sůl  
Bílek 1 ks
Šlehačka 2 lžíce
Kuřecí maso
vařené
200 g
Těsto
jako na palačinky
2 lžíce
Polévka Petra Velikého

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Žampiony nakrájíme, uvaříme a umeleme. Z mouky a vývaru připravíme bešamel, přidáme umleté žampiony a žloutek rozšlehaný ze šlehačkou, vše zalijeme vývarem. Mezitím připravíme knedlíčky - uvařené kuřecí maso umeleme a smícháme s máslem, palačinkovým těstem a bílkem rozšlehaným se šlehačkou. Přidáme sekanou petželku a osolíme.

Utvoříme malé knedlíčky, které vaříme několik minut v malém množství vody. Hotové knedlíčky vložíme do polévky, kterou před podáváním dochutíme muškátovým oříškem a podle chuti přisolíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 4x)
Reklama
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Polévka Petra Velikého

Komentáře

  1. ILča   16.08.2005 | 12:42 | reagovat | závadný

    Tato polévka zní velmi dobře, ráda bych ji zkusila, jen mohla bych to udělat ze sušených hub? Kdybych je namočila do vody a pak je téměř rozmixovala? Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web