Polévka Petra Velikého

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g žampiony
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce šlehačka
    • sůl
    • muškátový oříšek strouhaný
    • 1
      l vývar hovězí a kuřecí
  • Knedlíčky
    • 1
      lžička máslo
    • petrželka
    • sůl
    • 1
      ks bílek
    • 2
      lžíce šlehačka
    • 200
      g kuřecí maso vařené
    • 2
      lžíce těsto jako na palačinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony nakrájíme, uvaříme a umeleme. Z mouky a vývaru připravíme bešamel, přidáme umleté žampiony a žloutek rozšlehaný ze šlehačkou, vše zalijeme vývarem. Mezitím připravíme knedlíčky - uvařené kuřecí maso umeleme a smícháme s máslem, palačinkovým těstem a bílkem rozšlehaným se šlehačkou. Přidáme sekanou petželku a osolíme.
2
Utvoříme malé knedlíčky, které vaříme několik minut v malém množství vody. Hotové knedlíčky vložíme do polévky, kterou před podáváním dochutíme muškátovým oříškem a podle chuti přisolíme.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    30. 10. 2013 14:56

    Bylo to výborné, děkuji. ;-)

  • ILča
    ILča |

    16. 8. 2005 12:42

    Tato polévka zní velmi dobře, ráda bych ji zkusila, jen mohla bych to udělat ze sušených hub? Kdybych je namočila do vody a pak je téměř rozmixovala? Děkuji