Autor:

Polévka játrová (nebo ze sleziny)

Snadné
Ingredience
Játra
(nebo slezina) vepřová,telecí.....
250 g
Tuk
-sádlo,olej
60 g
Hladká mouka 60 g
Kořenová zelenina
-mix
150 g
Cibule 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Voda
cca 2 - 2,5 litru
 
Zelená nať
-nasekaná,na dozdobení
 
Polévka játrová (nebo ze sleziny)

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na sádle (oleji) si osmažíme nakrájemnou zeleninu i játra (slezinu). Cibuli přidáváme později, aby příliš neztmavla. Zaprášíme moukou, lehce osmažíme, zalijeme vodou a povaříme dokud játra nezměknou.
Polévku procedíme, játra pokrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru,osolíme,opepříme. Do polévky se hodí kterákoliv zavářka jako do hovězí, zvlášť dobrá je s játrovou zavářkou (kuličky), rýží nebo krupkami. Můžeme ji zjemnit i žloutkem nebo smetanou. Na talířích zdobíme nasekanou petrželkou, pažitkou... .

*Babiččin recept :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Reklama
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Polévka játrová (nebo ze sleziny)

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web