Autor:

Polévka játrová (nebo ze sleziny)

Snadné
Ingredience
Játra
(nebo slezina) vepřová,telecí.....
250 g
Tuk
-sádlo,olej
60 g
Hladká mouka 60 g
Kořenová zelenina
-mix
150 g
Cibule 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Voda
cca 2 - 2,5 litru
 
Zelená nať
-nasekaná,na dozdobení
 
Polévka játrová (nebo ze sleziny)

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na sádle (oleji) si osmažíme nakrájemnou zeleninu i játra (slezinu). Cibuli přidáváme později, aby příliš neztmavla. Zaprášíme moukou, lehce osmažíme, zalijeme vodou a povaříme dokud játra nezměknou.
Polévku procedíme, játra pokrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru,osolíme,opepříme. Do polévky se hodí kterákoliv zavářka jako do hovězí, zvlášť dobrá je s játrovou zavářkou (kuličky), rýží nebo krupkami. Můžeme ji zjemnit i žloutkem nebo smetanou. Na talířích zdobíme nasekanou petrželkou, pažitkou... .

*Babiččin recept :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Polévka játrová (nebo ze sleziny)

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web