Polévka játrová (nebo ze sleziny)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g játra (nebo slezina) vepřová,telecí.....
    • 60
      g tuk -sádlo,olej
    • 60
      g hladká mouka
    • 150
      g kořenová zelenina -mix
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • voda cca 2 - 2,5 litru
    • zelená nať -nasekaná,na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle (oleji) si osmažíme nakrájemnou zeleninu i játra (slezinu). Cibuli přidáváme později, aby příliš neztmavla. Zaprášíme moukou, lehce osmažíme, zalijeme vodou a povaříme dokud játra nezměknou.
2
Polévku procedíme, játra pokrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru,osolíme,opepříme. Do polévky se hodí kterákoliv zavářka jako do hovězí, zvlášť dobrá je s játrovou zavářkou (kuličky), rýží nebo krupkami. Můžeme ji zjemnit i žloutkem nebo smetanou. Na talířích zdobíme nasekanou petrželkou, pažitkou... .
3
*Babiččin recept :-)
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.