Polévka ledvinková

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g vepřové ledvinky (hovězí)
    • 60
      g tuk :máslo,olej,sádlo
    • 60
      g hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • drcený kmín
    • paprika - sladká
    • sůl
    • krutony -na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ledvinky nakrájené na drobné plátky dusíme na polovině tuku s orestovanou cibulí. Vepřové ledvinky jsou měkké asi za půl hodiny, hovězí za delší dobu. Přidáme sůl, kmín a papriku. Když jsou měkké,necháme je hezky vysmahnout,znovu podlijeme, přidáme světlou jíšku ze zbytku másla a mouky, rozředěnou vodou a povaříme.
2
Podáváme s osmaženou houskou na másle = krutony.
Zařazení: Maso Polévky Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • Vokatá
    Vokatá |

    28. 5. 2012 14:41

    Polévka byla výborná, trochu jako gulášová :-P . Krutony by se daly dobře vyměnit s bramborou uvařenou v polévce ale to až příště <3 .

  • Hana
    Hana |

    16. 6. 2011 15:06

    Jednoduchá a dobrá, u nás bez krutonků, s domácím chlebem.