Autor:

Plněná masová roláda

Obtížné
Ingredience
Mleté maso
smíšené
1 kg
Pepř mletý  
Škrob 3 lžíce
Sůl  
Vejce 8 ks
Sekaná
drůbeží, mražená
1/2 kg
Mléko
2 - 2,5 dcl
 
Párky
tenké až 5 nožiček podle délky
 
Slanina
20 - 25 dkg
 
Máslo 2 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Mleté maso s rozmraženou sekanou, škrobem, pepřem, solí (opatrně maso bývá slané) promícháme v míse nejlépe rukou, při čemž pomalu přiléváme mléko. Přikryté necháme v lednici do druhého dne, poté vyndáme a směs rozdělíme na půl.

Polovinu rozprostřeme na igelit do obdelníku o tloušťce asi tak 2cm. Na pánvičce usmažíme vajíčka na kousku másla. Vejce naneseme na maso, na ně poklademe slaninu a položíme párek (propíchaný nožem, aby nepraskl) kousek od kraje, který začneme smotávat na roládu. Hotovou roládu dáme do pekáče vymazaného olejem a uhladíme mokrou rukou i patky. Postup opakujeme s druhou půlkou.

Pečeme tak na 200 C a 1 - 1 a 1,2 hodiny podle velikosti, nezapomeneme podlévat vodou. Začínáme péct přikrytou, ke konci odkryjeme na kůrčičku.

Příloha cokoliv z brambotr nebo chleba. Dobré pohoštění i pro návštěvy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Plněná masová roláda

Komentáře

  1. Simča Sládková   05.06.2009 | 18:26 | reagovat |

    Mirko, předpokládám, že ty špagety nebyly pak k jídlu, že. A nespálily se? Jinak mne tvůj nápad zaujal, dcera sekanou miluje a takto naplněná a vytvarovaná by se jí moc líbila...

  2. Miroslava Severová   05.06.2009 | 14:15 | reagovat |

    mlouvám se má být "čumáček"

  3. Miroslava Severová   05.06.2009 | 14:14 | reagovat |

    Podobnou plněnou sekanou jsem dělala nedávno (oslava narozenin), nedávala jsem na igelit, ale první části sekané jsem udělala obdélník přímo v pekáčku v kterém jsem pekla, na to náplň - dle chuti, já vejce vařené,uzenina,červ. steril.paprika, na to jsem plácla druhou část sekané a mokrýma rukama vytvarovala sekanou do tvaru ježka, protáhla čukáček, místo očí nové koření a coby bodlinky jsem napíchala přelomené špagety. Po upečení to bylo moc hezké a také dobré.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web