Plněná dýně

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 100
      g rýže
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • cukr
    • ocet
    • dýně 1 mladá rovná
    • 1
      dl mléko (smetana)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni omyjeme a ze silnější strany odrkrojíme konec. Vydlabeme lžící semena a dýni zevnitř osolíme. Rýži uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom ji smícháme s masem, vajíčkem, osolíme, opepříme a směsí naplníme dýni. Dýni dáme na pekáč, podlejeme vodou a v troubě pečeme při střední teplotě asi 45 minut. Pokud je potřeba podléváme, aby bylo dost výpeku.
2
Potom dýni vyjmeme a výpek zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně nebo mléce. Povaříme. Ochutíme cukrem a octem. Dýni krájíme na kolečka asi 1 cm silné, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem nebo brambory.
3
Poznámka: dýni neloupeme, slupka pěkně změkne a drží tvar dýně. Velká cuketa se nehodí, má příliš pevnou slupku.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.