Perské kuře na bylinkách

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: mihu1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 110
      g máslo
    • 2
      ks cibule středně velká - nakrájená
    • 425
      ml drůbeží vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      šálek petrželová nať 225 ml
    • 1
      šálek pažitka nadrobno nakrájená
    • 1
      šálek máta 50ml
    • 1
      šálek koriandr listy - nasekané
    • 50
      g vlašské ořechy nasekané
    • 175
      ml pomerančová šťáva
    • 2
      ks pomerančová kůra nastrouhaná
    • 2
      ks rozšlehané vejce lze vynechat

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velkém hrnci rozpusťte 25 g másla a dozlatova na něm osmažte nakrájenou cibuli. Kuře s vývarem dejte do hrnce, přidejte sůl a pepř. Přikryjte pokličkou a vařte asi 1 hodinu na mírném ohni, dokud kuře není měkké. Na pánvi rozehřejte zbylé máslo a zvolna na něm osmažte petrželovou nať, pažitku, mátu a koriandr. Bylinky přidejte ke kuřeti i s vlašskými ořechy, pomerančovou šťávou a kůrou. Na mírném ohni vařte dalších 30 minut. Těsně před podáváním můžete vmíchat do šťávy i rozšlehaná vejce.
2
Podáváme s nudlemi nebo s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Tereza Mihová
    Tereza Mihová |

    17. 4. 2006 20:55

    Ano můžete.Každou bylinku můžete nahradit jinou jen musíte dát pozor na chuť a vlastnosti.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    20. 3. 2006 11:34

    Můžu místo koriandrových lístků dát petrželku? Koriandr mi totiž nevoní.