Dýňové kuře (králík) na bylinkách

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře naporcované nebo kuřecí stehna...
    • 100
      ml bílé víno
    • 600
      g dýně - oloupaná, vydlabaná, pokrájená - cca
    • tymián čerstvý nebo sušený - dle možností
    • rozmarýn čerstvý nebo sušený - dle možností
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g máslo cca
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, 2 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle chuti (bylinky můžeme i namíchat) a na dýni naskládáme naporcované osolené kuřecí (králičí) díly, které poklademe plátky másla. Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby péct na cca 40-45 minut. Dle potřeby můžeme podlít troškou vody či vývaru. Poté odklopíme, polijeme kuře (králíka) dýňovým výpekem a dopečeme doměkka a dozlatova. Dle potřeby podléváme a přeléváme výpekem.
2
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší, rýží nebo klidně i s těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jindra
    Jindra |

    4. 10. 2016 09:29

    Tohle určitě budu dělat protže to teda fákt nemělo chybu :-D

  • Romana
    Romana |

    10. 9. 2015 21:11

    Vyyyyyborne <:-) :-* mnam recept :)

  • Eva31
    Eva31 |

    27. 9. 2014 10:04

    Zkusila jsem včera k večeři s kuřetem a přílohu jsem ani nejedla a zbytek rodiny jen trochu. Dýně nám stačila a byla bez chybičky. Děkuji za výborný recept, určitě ještě někdy udělám.