Autor:

Obrácené řízky podle tchýně

Střední
Porce: 1
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
 
Sůl  
Rostlinný olej  
Strouhanka  
Zeleninová směs
Nebo Hradišťanka
 
Obrácené řízky podle tchýně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Řízky omyjeme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku, smažíme po obou stranách na oleji, naskládáme do pekáčku. Na naskládané řízky vyklopíme sterilizovaný salát i s nálevem, já přidávám trošku vody nebo vývaru.

Cibulky a okurky překrojím na menší kousky, akorát vytáhnu feferonku, který v těchto salátech bývá, ale kdo má rád ostré - není na škodu. Asi 20 minut „doděláme“ v troubě. Na talíře dáme i se zeleninou na řízku. Jako příloha např. bramborová kaše.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.62 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Kotleta s rajčaty a bramborami Rychlé zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Obrácené řízky podle tchýně

Komentáře

  1. silvik T.   11.02.2015 | 11:38 | reagovat | závadný

    Dobré,pochutnali jsme si.I samotný studený řízek je moc dobrý.

  2. recepty73   31.10.2010 | 20:00 | reagovat | závadný

    Všem tohle chutná,a moc,jen mě je potom vždycky těžko a názvem to nebude :-).
    V ingrediencích postrádám vejce :-(

  3. Blažena Blahová   03.05.2007 | 12:06 | reagovat | závadný

    Dělám je již několik let a je to výhoda pro použití méně kvalitního masa /šlachovitého/ a to jak hovězího, vepřového, zvěřiny, krůty atd. Jako obměnu dusím řízky ve šťávě: na másle osmamahnout slaninu a cibuli, přidat trošku rajského protlaku a mleté /i pálivé/ papriky podlít vývarem a v tomto základu dusit. Po vytáhnutí a mírném oschnutí řízku má krásně zlatavou barvu jako z friťáku. Když pospíchám nedělám šťávu ale do tlakového hrnce dám pařák uložím řízky /klidně až po víčko/ podlěji vývarem a chvíli dusím. Řízky se neslepí a jsou měkoučké.

  4. Iveta Soralova   08.04.2007 | 22:01 | reagovat | závadný

    Tento recept také dělám je moc dobrý.Hlavně maso je velice křechké.Jak říkávala moje babička:"maso je jako dort".Moc dobrý recept.Anglickou slaninu dávám také.My tomu říkáme řízek DLABANEC

  5. Jana Kutačová   08.04.2007 | 15:19 | reagovat | závadný

    Udělala jsem dnes k obědu-je to vynikající.Přidala jsem ještě trošku vývaru,cibuli a plátky slaniny na masíčko.Moc jsme si pochutnali.:o)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web