Autor:

Obrácené řízky podle tchýně

Střední
Porce: 1
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
 
Sůl  
Rostlinný olej  
Strouhanka  
Zeleninová směs
Nebo Hradišťanka
 
Obrácené řízky podle tchýně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Řízky omyjeme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku, smažíme po obou stranách na oleji, naskládáme do pekáčku. Na naskládané řízky vyklopíme sterilizovaný salát i s nálevem, já přidávám trošku vody nebo vývaru.

Cibulky a okurky překrojím na menší kousky, akorát vytáhnu feferonku, který v těchto salátech bývá, ale kdo má rád ostré - není na škodu. Asi 20 minut „doděláme“ v troubě. Na talíře dáme i se zeleninou na řízku. Jako příloha např. bramborová kaše.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.62 8 5 1
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Obrácené řízky podle tchýně

Komentáře

  1. silvik T.   11.02.2015 | 11:38 | reagovat |

    Dobré,pochutnali jsme si.I samotný studený řízek je moc dobrý.

  2. recepty73   31.10.2010 | 20:00 | reagovat |

    Všem tohle chutná,a moc,jen mě je potom vždycky těžko a názvem to nebude :-).
    V ingrediencích postrádám vejce :-(

  3. Blažena Blahová   03.05.2007 | 12:06 | reagovat |

    Dělám je již několik let a je to výhoda pro použití méně kvalitního masa /šlachovitého/ a to jak hovězího, vepřového, zvěřiny, krůty atd. Jako obměnu dusím řízky ve šťávě: na másle osmamahnout slaninu a cibuli, přidat trošku rajského protlaku a mleté /i pálivé/ papriky podlít vývarem a v tomto základu dusit. Po vytáhnutí a mírném oschnutí řízku má krásně zlatavou barvu jako z friťáku. Když pospíchám nedělám šťávu ale do tlakového hrnce dám pařák uložím řízky /klidně až po víčko/ podlěji vývarem a chvíli dusím. Řízky se neslepí a jsou měkoučké.

  4. Iveta Soralova   08.04.2007 | 22:01 | reagovat |

    Tento recept také dělám je moc dobrý.Hlavně maso je velice křechké.Jak říkávala moje babička:"maso je jako dort".Moc dobrý recept.Anglickou slaninu dávám také.My tomu říkáme řízek DLABANEC

  5. Jana Kutačová   08.04.2007 | 15:19 | reagovat |

    Udělala jsem dnes k obědu-je to vynikající.Přidala jsem ještě trošku vývaru,cibuli a plátky slaniny na masíčko.Moc jsme si pochutnali.:o)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web